Bysse tuli taloon































Mitenköhän tän aloittaisi? Kuulostaa turhan synkältä aloittaa tarina isän kuolemasta, mutta viime heinäkuussa näin kävi :(
Isällä ja avovaimollaan Tuijalla oli yhteinen asuntoauto. Syksyllä ihmeteltiin, mitä sen kanssa tehdään. Tuija vei sen talveksi jonnekin sateensuojaan ja päätettiin siirtää ratkaisu tälle keväälle. Mä en ollut edes käynyt autossa sisällä, mutta Tuijan ottamat kuvat sai mut jollain tavalla ihastumaan Burstneriin eli Bysseen. Miten valoisa, kun perässäkin on ikkuna!







Ylläolevat kuvat on siis Tuijan ottamat. Olen kysynyt luvan niiden käyttöön, mutta en malttanut odottaa vastausta. Poistan ne, jos Tuija niin haluaa.

Pasi alkoi talvella touhuta, että meidän pitäisi muka ostaa kämppä Torreviejasta Espanjasta. Siinä kohtaa, kun Pasi kertoi, että se tarkoittaa sitten Tessun myymistä, mä olin ihan tyrmistynyt, enkä kannattanut ajatusta ollenkaan. 

Käytiin maaliskuun lopulla Koti ulkomailla-messuilla Hesassa. Käveltiin sieltä Zetoriin, jossa mä aloin pohtia meidän tulevaisuutta karavaanareina. En halunnut missään nimessä luopua harrastuksesta. Ostetaanko ehkä vaunu, sillä veturihan meillä on? Toisen oluen aikana keksin, että Bysse voisi olla ratkaisu? Ajatus tuntui hyvältä vielä seuraavanakin aamuna.

Tehtiin Tessun kanssa kuuden viikon reissu Eurooppaan ja löydettiin se kämppäkin Orihuela Costasta Torreviejan naapurista. Kotiin palattua yhteys Tuijaan ja neuvottelut alulle. Muutaman päivän harkinnan jälkeen Tuija päätti myydä osuutensa meille. Hänellä olisi toki ollut etuosto-oikeus samoilla ehdoilla, mutta Bysse on turhan iso yhdelle ihmiselle.

Viime viikon lauantaina käytiin sitten hakemassa Bysse Raumalta. Bysse oli käynyt katsastuksessa vappuaattona ja sen jälkeen vasen takaäärivalo oli korjattu. Oli ilmeisesti mennyt piuhat hiukan ristiin, sillä ekat 60km takana paloi ihan kaikki valot (en kehdannut soittaa Pasille kysyäkseni, onko sillä käsijarru päällä...) ja sitten vasen puoli pimeni. Ainoastaan vilkku toimi.



Ajettiin Lopen Laakasaloon peräkanaa Byssellä ja Riesalla. Halusin, että ekana yönä on tuttu kämppäri ja tuttuja kausipaikkalaisia, jos ei vaikka osata käyttää Truman lämmitintä. Hyvin kaikki kuitenkin meni!



Malja uudelle kulkineelle:


Sunnuntaina sitten ajettiin kotiin. Honkkeli olikin Jennillä, mutta onhan näitä vekottimia pihassa:


Torstaina kävin imuroimassa Byssen. On se vaan melkoisen ahdas Tessuun verrattuna, mutta muutama plussapuolikin löytyy: sänky on sen verran matalampi, että sinne ei tarvitse ottaa vauhtia ja pompata. Ohjaamon istuimia ei tarvitse kääntää, vaan molemmille on oma istumapaikkansa pöydän vieressä, kun pysähdytään evästelemään. Ja se takaikkuna tuo valoa.

Olin tiistaina ostanut Bysselle hiukan tervetulolahjoja Sellosta:





Takatallin takaosassa on kosteusvaurio, josta Tuija oli ihan avoimesti kertonutkin. Pasin mukaan se on oletettua pahempi, eli sormi menee läpi vanerista. Täytyy ottaa joku päivä kunnon kamera ja valo ja ottaa kuvat ja kysellä karavaanarit.org-palstan kokeneilta kavereilta, mitä sen kanssa kannattaa tehdä. En kuitenkaan ole kovin huolestunut asiasta. Toivottavasti siitä selvitään ilman koko perän purkamista?

Tiistaina Bysse menee Järvenpään Carpojille huoltoon. Saavat katsoa ne takavalot. 
Kelien ja fiilisten mukaan ehkä juhannuksena reissuun?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti