KOIRAN KANSSA ESPANJAAN osa 1. Miten sinne pääsee?

Mun on jo pitkään ollut tarkoitus kirjoittaa matkustamisesta Espanjan ja Suomen väliä koiran kanssa, mutta aina se on jäänyt. Nyt tuli sellainen ylihiljainen työyö, että ajattelin käyttää hetken linkkien ja tietojen etsimiseen. Älkää kertoko mun pomoille!






PERUSVAATIMUKSET KOIRAN MATKUSTAMISELLE EU-MAISSA


Koiralla pitää olla tunnistussiru, EU-passi ja voimassa oleva Rabies-rokotus.
https://www.evira.fi/elaimet/tuonti-ja-vienti/eu-jasenmaat-norja-ja-sveitsi/koirat-kissat-ja-fretit/koirat-kissat-ja-fretit-eu-maat/




MITEN ESPANJAAN MATKUSTETAAN?


LENTÄEN


Nopein ja helpoin tapa on tietysti lentokone. Meidän tukikohta on Orihuela Costalla, eli vähäiset lentokokemukset koiran kanssa onkin Norwegianilla välillä Alicante-Helsinki.
Näillä lennoilla myös pikkukoirat matkustavat ruumassa.


Norwegianin sivuilta:
http://www.norwegian.com/fi/matkusta-kanssamme/matkatavarat/matkustaminen-lemmikkien-kanssa/


Tästä linkistä löytyi hyvää tietoa lentomatkoista koiran kanssa:
http://kuono.fi/suunnitteletko-lentomatkaa-koiran-kanssa-ota-talteen-hyodylliset-vinkit/


Kuljetusboksin täytyy olla IATAn hyväksymä ja koiran pitää pystyä makaamaan ja istumaan pää pystyssä  niin, ettei korvat ota kattoon kiinni. Lisäksi koiran pitää pystyä kääntymään ympäri ja makaamaan luonnollisessa asennossa. Jos olet epävarma boksin koosta, ota se isompi. Viime talvena eräälle kolmen koiran kanssa matkustavalle kävi niin, että koiria koneeseen kuljettava virkailija täällä Hesan päässä olikin päättänyt, että yksi bokseista oli liian pieni ja matka peruuntui siihen. Aiemmilla matkoilla samat koirat olivat mahtuneet samoihin bokseihin!





"
Viimeisen vuorokauden sisään siellä sun täällä on tullut juttua koiran kanssa lentämisestä, niin tässä pari vinkkiä:

Harjoittele riittävästi sitä koppiin menoa ja siellä oleskelua. Ahneen koiran kanssa tosi helppoa, kun voi sieltä kopin takaseinän koloista tiputella herkkuja tai piilotella niitä viltin alle sinne koppiin. Älä koskaan pakota, vain palkitsemalla.

Mittaa koirasi ja ota mukaan lappu, jossa on tämä kuva, + koirasi vastaavat mitat + kopin mitat. Varsinkin Norskilla voivat olla tarpeen, sillä heidän arviointinsa perustuu vain henkilökohtaisiin mielipiteisiin.

Tulosta myös kopin tiedot mukaan. Siis tieto siitä, että on IATA-hyväksytty. Nämä tiedot löytyvät yleensä verkkokaupoista."
Kuvasta ja tekstistä kiitos Satulle. http://satuwiren.info/

VINKKI JUOMAVEDESTÄ LENNOLLE: saatiin loistava vinkki: koiran vesikuppi jäädytetään yön yli pakastimessa. Se alkaa sulaa hiljalleen matkalla lentokentälle, eikä loisku tyhjäksi, kun koiraa siirretään koneeseen.



AUTOLLA JA LAIVALLA

Pääseehän täältä Suomesta myös autolla Espanjaan. Me ajettiin syksyllä 2015 asuntoauto Espanjaan ja meillä oli Tipsu-koira mukana. Helsingistä Travemundeen Finnlinesin rahtilaivalla ja siitä Saksa-Hollanti-Luxemburg-Ranska-Espanja. Koiran matkalippu Finnlinesillä oli melkein tuplahintainen ihmisten lippuihin verrattuna. Muistaakseni koira 98e ja kaksijalkainen matkustaja 54e.

Tuon reitin lisäksi suosittuja reittejä on Hki-Tallinna laivalla ja siitä Via Balticaa tai Ruotsin ja Tanskan kautta Saksaan.


Meidän viime syksyn merimatkasta lyhyt kertomus: http://kaijapasila.blogspot.fi/2015/10/merimatka-7-8102015.html

Tarkoitus on kirjoittaa myös siitä, mitä erilaisia lääkityksiä koiralle on syytä antaa Espanjassa.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti