Lauantai 27.4.2013 Villachista Krk-saarelle

Yllättäen herättiin ekan kerran aamulla hiukan ennen puolta kuutta. Sais unta riittää vähän pidempäänkin!!! Silloin oli ulkolämpötila +13. Kahdeksan maissa alettiin oikeesti heräilemään:+16 ja pilvistä. Ennusteen mukaan oli sadetta luvassa.

Aamukahvien jälkeen alettiin valmistautua hiljalleen lähtöön. Kemssan tyhjennys (pärjäis sen kanssa varmaan harvemmillakin tyhjennysväleillä, mutta ekana karavaanarikesänä koettiin yö, jolloin pönttö oli täynnä, eikä sitä enää oikein saanut kiinni. Sitäpaitsi sitä on kivampi käsitellä, kun se ei paina järjettömän paljon. Eli päivittäinen tuoksutteluhetki.... Ja miten tästä tuli mun homma??? Totta kai mun piti mennä viisastelemaan ja neuvomaan Pasia, kun se ekaa kertaa tyhjensi kemssan. Reiluun veden käyttöön tottunut meijeristi hoitaa sen homman huolellisemmin. No, mä en aja. Ihan hyvä työnjako?)

2 yötä sähköllä maksoi täyden palvelun paikalla (=vesihana ja viemäri ja sähkö) 44€ ja wlan 6€. Yhteensä 50€.

Lähdettiin kämppäriltä klo 10 ja ajettiin Villachin Lidliin ostamaan lisää ihania possu-pepperoni-vartaita ja sämpylää, pullaa, olutta, jugurttia jne. Iso satsi taas hintaan 12,61€! Siinä oli mukana 75cl australialaista shiraziakin....

Ennen Slovenian rajaa pysähdyttiin kiskalle ostamaan viikon Vignette Sloveniaan hintaan 15€. Tessu alkaa näyttää maailmanmatkaajalta, kun sillä on tuulilasissa vaikka mitä tarraa :)



Itävallan puolella ennen Karawanken-tunnelia oli ihan nainen kassalla. Maksettiin tunnelimaksu 6,5€ käteisellä. Itävallasta ajettiin tunneliin ja tultiin ulos Sloveniassa noin klo 11. Slovenian puolella pientä tihkusadetta, joka loppui aika pian.




Ajettiin Slovenia muutaman pysähdyksen taktiikalla. Meillä olisi ollut kahvivedet termarissa, sämpylät, jugurtit jne, mutta ei maltettu pitää niin pitkää taukoa. Selvittiin lidl-kolalla, tupakalla/nikotiinipurkalla reissu. Loppumatka oli pikkuteitä, joissa ei todellakaan voinut Tessulla vetää 90km/h, vaikka Pasi onkin välillä turhankin reipas kuski ;)


Pikkutien varrella oli kylää toisensa perään. Yritin räpsiä kuvia ja ottaa videopätkääkin. Yhdessä kylässä oli tietyö, jonka takia jouduttiin odottamaan pitkään. Oltiin Slovenian ja Kroatian rajalla noin klo 14. Ensin piti jonottaa Slovenian poistumistulliin ja sitten pidempään Kroatian saapumistulliin. Pilvistä, plus 17.

Muodollisuudet sujui kuitenkin ihan hyvin. Passit piti näyttää. Kukaan ei tullut katsomaan, montako salakuljetettua ihmistä Tessussa on. Tai muuta salakuljetustavaraa.

Heti kohta tullin jälkeen, Rijekaan johtavalla moottoritiellä, oli maksupiste. Tessu kuuluu kategoriaan 2, eli alle 3500kg ja maksun, 15 kunaa eli 2€, Pasi hoiti näppärästi mun Visakortilla! Ei tunnuslukuja, allekirjoituksia eikä mitään!!!

Kroatian puolella olikin sitten, kun motarilta lähdettiin Krk:n suuntaan, aika häijyjä teitä rinteessä. Onneksi oli sentään kaiteet. Aika paljon laskeuduttiin ja jarrut joutui koville, vaikka Pasi koitti käyttää moottorijarrutusta. Loppupätkästä jarrut kitisi aika ikävästi  :(







Krk:n siltamaksu, 46 kunaa (6,14€) hoitui taas Visalla. Hauskasti niillä on lentokenttäkin tällä saarella. Eli lennolle lähtijät joutuvat maksamaan siltamaksun?

Oltiin leirintäalueella, Jezevac, lähellä Krk:n keskustaa ennen neljää. Respassa oli jonoa. Pasi jäi autoon ja mä menin jonottamaan, enkä oikein ollut osannut tajuta Pasin ohjeita paikan valinnassa. Pasin toivoman merinäköalan sijaan mä otin paikan 103 ihan rannasta ja tyrskyistä. Tottakai sade yltyi, kun pystytettiin leiriä. Mutta on hieno paikka: noin 8 metriä mereen :)


Kun saatiin tyrskyt kuvattua ja vesisäiliö täytettyä, lähdettiin alueen bistroon toiveina yhdistetty aamupala, lounas ja päivällinen. Niille ei kelvanneet €urot eikä luottokortit. Aika himmein mielin käveltiin takaisin autolle syömään sämpylää. Rahanvaihtopaikkoja oli matkalla useita, mutta Pasi arveli, että kun Kroatiasta tulee heinäkuussa EU-maa, täällä pärjää nyt jo euroilla. Joo ei!

Suihkun jälkeen lähdettiin tutustumaan alueseen: kaupassa käy luottokortit ja ravintolassa eurot. Pasi otti wiener snitzeliä ja mä jonkun broilerifileen. 2 olutta. Hintaa 136 kunaa eli 18€. Tarjoilijatyttö toi alkupalaksi ja välipalaksi pienet liköörit ja saikin 2€ tippiä!

Nyt kuunnellaan tuulta, aaltojen huminaa ja sateen ropinaa Tessussa. Nettiyhteys pätkii. Olen kuitenkin saanut blogia kirjoitettua 2 päivää, ehkä saan ne päivitettyäkin. Kello on nyt 22.23 paikallista aikaa. Johan tästä kohta joutaa nukkumaankin. Radiosta tulee leppoisaa paikallista musiikkia :)

2 kommenttia:

  1. Tosta visa-kortista; esim. Vantaan lentokentällä kun lähtee parkkihallista, maksaminen sujuu samalla tavalla eli visa vaan koneeseen, ei mitään tunnuslukuja. Mielestäni tuollaiset tunnusluvuttomat maksut on ERITTÄIN huono juttu!!

    VastaaPoista
  2. Elina, tuo on kyllä totta! Lisäksi esim Thalkirchenin leirintäalueen tupakka-automaattiin syötin kortin todistaakseni ikäni... Hiukan hirvitti. Mutta tuossa tietullipaikassa sujui kyllä nopeammin. Toivottavasti noihin virallisiin instansseihin voi luottaa???

    VastaaPoista