Perjantai 26.4.2013 Villach

Herättiin taas ekan kerran ihan turhan aikaisin: kello oli noin puoli kuusi. Kohta ei enää tarvii kelloa katsoakaan. Ulkolämpötila Itävallan Villachissa näytti silloin plus kuusi. Jatkettiin unia kahdeksaan asti. Silloin oli jo plus 10 ja kiva istua pihalla aamukahvilla kuuntelemassa lintujen laulua. Paljon tuttuja lajeja, mutta myös ääniä, joita ei tunnistettu!



Oltiin varattu sapuskaa, mutta ei olutta. Netin mukaan lähin kauppa olisi ollut kilometrin päässä. Reppu selkään, lompakko mukaan. Onneksi käytiin respasta kysymässä: lähin kauppa on 10 km päässä. Talvi oli jatkunut Itävallassakin tavallista pidempään, eikä paikat olleet vielä aikataulujen mukaisesti auki!




Vaihettiin ostosreppu kiikareihin ja kameraan. Käytiin kämppärin laiturilta laskemassa linnut ja sitten hiippailtiin viereisen leirintäalueen luokse. Sielläkin vasta kauppaa siivottiin. Kun tultiin takaisin omalle kämppärille, oli pihassa olut-kuormuri. Mä arvasin heti, että nyt meidän tilaisuus on tullut. Roudasivat sieltä olutta koreissa suljettuun kauppaan. Siinä oli jo yksi saksalainen rouva ostamassa valkoviiniä ja me saatiin ostettua 6x0,5 litraa tosi hyvää paikallista Villacher Märtzer-olutta hintaan 7,20€ :) Päivä pelastettu! Ei todellakaan olisi viitsitty purkaa leiriä ja pakata kamoja kaappeihin olutkauppareissun takia!






Valmistettiin yhdistetty aamupala/lounas: grillattua wienin nakkia, grillissä lämmitettyä sämpylää juustolla ja tomaatilla. Niin ja oluet! Istuttiin pihalla ja nähtiin mm tuulihaukka, 3 hiirihaukkaa ja monenlaista pikkulintua :)

Hoidettiin normaalit huoltotoimet: jätevedet pois, puhdasta vettä tankkiin, kemssan tyhjennys, roskien vienti. Täällä on jätteiden lajittelu, eli ainakin muovipulloille, lasille, metallitölkeille löytyy omat astiansa. Hienoa!!!

Alkoi tuntua, että kohta saa vaihtaa kevyempää päälle. Kerkisin just tehdä sen, kun alkoi hirveä tuuli, joka oli puuskissa aika rajua. Grilli purettiin ensin pois. Sitten illemmalla katos, vaikka se oli kolmella liinalla ankkuroitu. Ei haluttu, että katos paikuttaa autoa nukkuessa.

Tehtiin sapuskat sisällä: broileria Mustapekka-kermassa ja Uncle Benin basmatiriisiä keittopussissa, joka on reissussa kätevää ja hyvää. Kyllä mä kotona huuhtelen, liotan, huuhtelen ja valutan basmati-riisin lävikössä; kuullotan sen voissa ja lisään kiehuvan veden ja suolan, mutta reissun päällä mieluummin helpompi versio...
Oli sen verran tyyni hetki, että oli kiva syödä ulkona Alppien ympäröimää järveä katsellen.

Illan tullen nostettiin sitten kalusteetkin takaboxiin, ettei tuuli vie niitä. Käytiin iltakävelyllä, että Pasikin näki huoltorakennuksen, joka on uusi ja viimeisen päälle. Naisten puolella on mm "kauneushuone", jossa on isot peilit ja kolme hiustenkuivaajaa. Suihkut, vessat, tiskipaikat. Mielen pyykkikone ja kuivausrumpu (maksulliset; joko kolikolla tai poletilla. En kysynyt). Kolikoilla toimiva tiskikonekin löytyi. Ja perhepesuhuoneita.



Henkilökunta on viime päivät siivonnut ja laittanut paikkoja kuntoon. Ravintolan pitäisi aueta huomenna. Niillä olikin illalla ihan omat grillikekkerit urakan päätteeksi.

Illalla nukkumaan mennessä oli edelleen kova tuuli, mutta lämmintä. Mietittiin pitkään, että lähdetäänkö aamulla jatkaan matkaa vai jäädäänkö pitämään sadetta Villachiin. Laitettiin Tessu aika pitkälti valmiiksi lähtöä varten....

2 kommenttia:

  1. tämä teidän matkakertomus on meidän mielestä yksi parhaista/mielenkiintoisimpia .kiva kun te kerrotte
    mitä mikäkin maksaa,se on ainakin meille aika oleellista.
    hyvää matkan jatkoa teille .3.5 tullaan perässä eteläiseen
    eurooppaan .

    Tuija

    VastaaPoista
  2. Tuija, teillä alkaa reissu olla aika lähellä :)
    Hintatiedot kiinnostaa itseäkin. Eihän tää mitään halpaa hupia ole....
    Itse olisi kaivannut etukäteen enemmän tietoa noista, missä maksetaan tunnelimaksuja ja mistä niitä vignettejä saa jne. Esim Tauernin tunneliin pujahdettiin kuin rikolliset korvat luimussa, kun ei oltu maksettu mitään. Ja se maksupaikka olikin vasta näiden kahden tunnelin välisellä alueella. Hyvä, etten käynyt viimeiselle huoltsikalle ennen Tauernia tuuppaamassa 10€ seteliä....

    VastaaPoista