Maanantai 22.4.2013 Rostockista Muncheniin

Talviloman ensimmäinen päivä!
Kuulutukset aamupalalle herätti meidät puoli viideltä Saksan aikaa. Eipä siinä enää osannut kääntää kylkeä, vaan noustiin ja lähdettiin hiljalleen syömään ja kahville. Ensimmäisten, kiireisimpien piti päästä ajamaan ulos jo viideltä, mutta ei oltu silloin vielä edes satamassa.



Aamupalan jälkeen käytiin kannella katsomassa sataman aamuhyörinää ja aamun valkenemista. Ja lokkeja sp ;) Aika pilviseltä näyttää tuolla etelän suunnassa...
Kello on nyt Saksassa 6.05 ja Suomessa 7.05. Pasi kävi kysymässä infosta, että minkä maan aikaa seitsemältä päästään ajamaan ulos. Noin varttia vaille seitsemän Saksan aikaa voidaan mennä valmistelemaan Tessua lähtöön. Taitaa ressu olla viluissaan ja tympääntyneenä, kun on joutunut 1,5 vuorokautta möllöttämään autokannella?

Ihan ekaksi haluan siellä tsekata, miten mun kaksi 1,5 litran jäädytettyä vesipulloa ovat pitäneet pienessä pakastimessa kylmää. Ei, meillä ei ole HK:n sinistä eikä Mummon lihapullia mukana, mutta Voimariinia, Mustapekka-juustoa ja Mustapekka-kermaa oli pakko pakata mukaan. Toivottavasti ovat pysyneet hyvänä :)

Meillä ei ole aavistustakaan, missä ollaan ensi yö. Riippuu siitä, miten pitkään Pasilla riittää huumoria ajamiseen huonosti nukutun yön jälkeen. Nyt mä taidan käydä kannella tupakalla. Saattaa tien päällä olla tupakkatauot tiukassa???

Pakastimessa oli +2 astetta. Kaikki ruoat varmasti ok!
Päästiin aika tarkkaan klo 7 ajamaan laivasta ulos. Mitä nyt piti odotella edessä olevan auton kuskia. Mihin lie viime hetkellä häipynyt; mamma kyllä istui omalla paikallaan.
Aamulla seiskalta oli pilvistä, plus 10 astetta lämmintä. Ja paljon vihreämpää kuin kotona, jossa lumi edelleen peittää osan sammaloituneesta nurmikosta.



Opasteet Rostockin satamasta etelään oli hyvät. Ajettiin teitä 19, 24, 10 ja 9.



Heti Rostockin ulkopuolella pääsin tupakkatauolle ihastelemaan valkovuokkoja. Jossakin kohtaa haettiin kahvit huoltsikalta, eksoottesesti Esso snack&shopilta, mutta ei tankattu, sillä niiden dieselissä oli seassa 7% jotain biojätettä, jonka soveltuvuudesta Tessun masulle ei olla varmoja. Oli kyllä jännä, miten sitä tunsi itsensä suomalaistolloksi suuressa maailmassa, vaikka ollaanhan me käyty aika monta reissua eri maissa. Alkoi jo tuntua, että kuollaan nälkään ja ajetaan auton tankki tyhjäksi ym noloa ;)

Köckernissä saatiin normaalia naftaa hintaan 1.449€/litra. Ja Bayereuthin kylässä hain nopeat Mäkkärin juustohampparit (2kpl) ja kokiksen hintaan 3,67€. Siinä kylässä oli vain ahtaita ja täysiä parkkipaikkoja, eli Pasi odotteli autossa,



Matkaan Rostockista Munchenin Thalkirchenin leirintäalueelle meni 7-16.15, eli 9t 15min. Matkalla oli tietöitä, joista osa hidasti aika pahastikin matkantekoa, mutta kun tie oli auki, Pasi päästeli Tessulla 120km/h. Pahimmillaan mittari näytti 127km/h, josta mä koitin hiukan huomauttaa, mutta Saksan tieliikennelakien mukaan mulla ei ollut oikeutta valittaa. Asuntoautollakin saa ajaa 130km/h, jos kantti kestää.
Lämpötila kävi ylimmillään +19-asteessa, mutta se oli lyhyt pätkä. Sitten pilvistyi ja lämpötila laski >15 asteeseen.



Leirintäalueen tulomuodollisuudet oli nopsaan hoidettu: jätin niille kansainvälisen leirintäaluekortin ja arvoin, mihin sarakkeeseen tulee etunimi ja mihin sukunimi. No, jotakin onneksi lukion lyhyestä saksasta jäänyt päähän.



Valittiin Tessulle paikka jokirannasta ja pystytettiin leiri. Sitten tutustumaan alueeseen. Baari oli auki; siellä piti haukata currymakkaraa (Pasi) ja juustohampparia (minä). Ja tietty ekat saksalaiset oluet Saksassa.




Leirintäalueen pieni kauppa aukesi klo 17. Siitä saatiin tuoretta sämpylää ja pullaa, metukkaa, jugurttia aamupalaksi ja tietty muutama olut. Löwenbräu 0,5-litran pullossa maksaa 2,50€.
Tupakat oli myynnissä ulkona automaatissa, jolle piti ensin todistaa ikä. Joo, onhan sitä ikää... riittävästi. Sain lopulta debit Mastercardilla todistettua, että ikää on ja muutama LM-aski saatiin saaliiksi. Hinta sama 5€ kuin Suomessa, mutta askissa yksi tupakka enemmän.



Sitten "saaliin" kanssa kämpille. Ruoat ja juomat kylmään ja sitten pihapuuhia, eli merihanhen kuvaamista, vesisäiliön täyttöä. Vesihana on mukavasti ihan vieressä. Samaten viemäri, eli voidaan suihkun jälkeen liruttaa jätevedet änpäriin ja siitä viemäriin. Parin metrin letkunpätkä, jonka ostamista suosittelin Tessu-tallin tekniselle johtajalle, olis ollut täällä paikallaan. Mutta toimiihan se ämpärikin!

Huoltotilat on tsekattu. Kemssan tyhjennys on siisti ja hyvä tila.
Vessat on lämpimät ja siistit. Tiskivesi maksaa 50c/5 minuuttia kolikkoautomaatilla. 7 minuutin suihkupoletti maksaa 1,5€. Noissa nyt ei ole mitään järkeä: mekin lämmitetään sitten leirintäalueen vesi hintaan sisältyvällä sähköllä ja käydään mukavasti omassa suihkussa ja tiskataan sisätiloissa noiden ulkotiskipaikkojen sijaan. Ja jätevedet kipataan leirintäalueen jätekaivoon. Täällä on 16A sulake, eli homma pelittää hyvin.



Ei tää mikään halpa paikka ole: vuorokausihinta Tessulta 12€, meiltä 5,50€/nokka ja sähkö 3€. Yhteensä 26€/vrk. Aika lailla Suomen hinnoissa! Mutta paikka vaikuttaa kivalta ja Spring festivalit on käynnissä noin 5 kilometrin päässä. Tänään ei kyllä pitkän matkapäivän jälkeen jaksa lähteä mihinkään... Huomenna pitää sitten miettiä, että etsitäänkö sportti-baari, jossa näkisi Bayern Munchen-Barcelona-pelin vai lähdetäänkö olutfestareille vai mennäänkö tutustumaan Hohbrauhausenin pubiin. Huh, kaikki aika kivoja ja tervehenkisiä vaihtoehtoja. Kroatia saa vielä odottaa ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti