Torstai 25.4.2013 Munchenista Villachiin

Aamulla alettiin pyöriä sängyssä taas ennen kuutta, kun oltiin menty ajoissa nukkumaan. Pasi nousi aikaisemmin, mutta mä nousin kahville 9.30. Istuttiin pihalla t-paitasillaan ja mietittiin, maltetaanko jättää ihana, aurinkoinen Munchen. Tutkittiin karttoja ja Autoillen Euroopassa-opasta.

Lopulta alettiin tehdä lähtövalmisteluja. Hoidettiin maksut: 3 yötä sähköllä kahdelta hengeltä 78€.
Tutkattiin Tessun saldoa: kotoa lähtiessä mittarissa 15 036km, Thalkirchenistä 15 881. Keskikulutus 12,5l/100km.
Pasi haki vielä tuoreet sämpylät ja Pepsi-pullon leirintäalueen kaupasta. Me ei olla aamupala-ihmisiä, mutta tunnin ajon jälkeen on kiva pysähtyä, tehdä pikakahvit (meillä on aina kuumaa vettä termospullossa, kun lähdetään liikkeelle) ja syödä aamiaista!

Päästiin liikkeelle klo 11.40. Munchenin alueelta poistuttiin navigaattorin avustuksella. Sen miehen saksan ääntämys on vielä huonompaa kuin mun. Hyvä ettei eksytty, kun naurettiin sille ;)

Eka stoppi oli tunnin ajon jälkeen Samerbergissä. Tankattiin Tessuun 63,1 litraa naftaa hintaan 90,8€. Saatiin siitä ostettua samalla 10 päivän Vignette (8,30€) Itävallan motareille. Jotain menthol-tyyppistä tupakkaakin löytyi. JOS mä olisin tiennyt, että vihreän L&M:n löytäminen on mahdotonta, olisin ostanut Alepasta muutaman kartongin. Tupakan hinta Saksassa on suht sama kuin kotona!







Kun päästiin Itävallan puolelle (ilman mitään rajamuodollisuuksia) pysähdyttiin heti ekalle P-paikalle kahville ja sämpylälle. Paikka oli Glanegg West. Pidettiin ihan reilu tauko. Aika pahuksen kuuma alkoi jo olla ulkona. Jatkettiin matkaa klo 14.





Meillä oli matkan varrella kaksi tunnelia, joista piti maksaa: Tauern Tunnel ja Katschberg Tunnel. Hinta yhteensä 10€. Odotettiiin ennen ekaa tunnelia paikkaa, jossa olisi maksukaistat. Ei mitään missään. Tunnettiin itsemme hiukan tyhmiksi ja varsinkin rikollisiksi, kun ajettiin eka tunneli maksamatta.... Odotettiin, koska Politzei lähtee perään pillit ulvoen. Autoillen Euroopassa-oppaassa EI kerrottu, että se maksupaikka on näiden kahden pitkän tunnelin välisessä maastossa.... Siinä hyppäsin autosta ulos ja tuuppasin Sampo-pankin visakortin automaattin. Ei se kysynyt edes pin-koodia, vaan työnsi kuitin ulos ja puomi aukesi???



Helpottuneina jatkettiin matkaa. Kun lähestyttiin Villachia, jonka läheltä Pasi oli valinnut leirintäalueen, laitettiin navigaattori päälle. Lähellä Villachin kylää kurvattiin Lidlin pihaan ja navigaattori totesi synkästi: ajoit umpikujaan. Hyvää mainosta Lidlille?

Ostettiin Liidelistä sapuskaa pariksi päiväksi. Myös juotavaa. Ihan ällistyttävän halpaa: ihania possu-jalopeno-vartaita, broileri-vartaita, grillimakkara-valikoima, kinkkua, juustoa, tuoreita sämpylöitä ja pulla, tomaattia, kesäkurpitsaa, 6x0,5l kokista, 7x0,5l olutta, pullo punkkua ja toinen kuoharia, 4x1,5l kivennäisvettä ja jugurttia ehkä vielä jotain muutakin: 25€!!!!
Kassa sanoi kai hinnan funf-und-schwanzig tms ja mä lähdin etsimään viiskymppistä. En olis uskonut, että noin halvalla selviää!

Lidlin kassakuitin mukaan oltiin siinä kassalla 16.46. Siitä oli vielä 10km Camping Parth-alueelle, jonne sitten ajettiin. Respan setä puhui englantia yhtä huonosti kuin mä saksaa, mutta saatiin asiat selvitettyä. Tää paikka kuuluu ACSI:n ale-alueisiin, mutta siihen perushintaan, 16€/vrk, tuli monenlaista lisää, joista kaikkia en edes ymmärtänyt. Jätteiden kierrätystä. Paikka, joka ei tulvi sateella. Paikka, josta näköala järvelle (kaunis). Paikka, jossa sähkö, juomavesihana ja viemäri. 16 €urosta tuli 22€uroa.




Leiri pystyyn. Varjossa +23 ja Tessun eessä auringossa sen verran, että tuli kiire vaihtaa fjällrävenit sortseihin ja hihattomaan paitaan. Huoh!
Oltaisiin käyty ottamassa oluet kämppärin ravintolassa, jossa pitäisi lisäksi olla hyvät ruoat. Se aukeaa kuitenkin vasta lauantaina, kertoivat terassilla olutta ja valkoviiniä lipittävät nainen ja kaksi miestä, jotka olivat siivoamassa paikkaa! (No, eilen Thalkirchenissä päältä ajettavaa ruohonleikkuria ajanut mies huikkasi olutta silloin tällöin ajaessaan. Mulle käynyt virhe ammatinvalinnassa, kun saan huikata vain mehua?)

Olihan meillä puolilämmintä Lidlin olutta. Kaikkein isoin kiire oli päästä nettiin 5 päivän paitsion jälkeen. Tärkeimmät ensin ja sitten Pasi viritti kaasugrillin. Jestas, ne Lidlin jalopeno-possu-vartaat oli hyviä :)
Nyt kello 21.13. Pasi katsoo netistä puoliyhdeksän uutisia Suomesta. Ulkolämpötila enää 15,5 plussaa.
Tänään oli aika kivan mittainen siirtymä: reilut 300km ja rauhallisempaa matkan tekoa. Taukoja sopivasti. Vajaat 5,5 tuntia. Upeita maisemia. Motarissa vaan on se huono puoli, että et pysty pysähtymään kuvaamaan kauniita kyliä tai kiikaroimaan taivaalla leijuvia petolintuja...








4 kommenttia:

  1. Kiva, kun kirjoitat tätä blogia. Sitä on kiva lukea ja orientoitua samalla omaan matkaan :).

    Nautinnollista matkan jatkoa!

    Sari

    VastaaPoista
  2. Kiva, jos jollekin on iloa tai hyötyä tästä mun höpöttelystä :)
    Reissussa tulee yleensä aina pidettyä ruutuvihkopäiväkirjaa ja siitä oli hyötyä Ecuadorin matkan jälkeen, kun tehtiin kuvakirja. Ja nythän tekstit on sitten valmiiksi "sähköisessä muodossa", jos saadaan aikaiseksi kuvakirja tästäkin reissusta. Kuvia on ainakin otettu älyttömästi....

    VastaaPoista
  3. Ja se Itavallan Lideli on kalliimpi kauppa kuin Saksan Lideli. :)
    Esim. Saksan Lidelissä maksaa 1.5l vesipullo 19s + 25s pantti.
    Mukavaa matkan jatkoa!

    VastaaPoista
  4. Soleil, Saksassa ei käyty Lidlissä tulomatkalla ollenkaan. Meille Villachin hinnatkin oli ihan käsittämättömän halvat!
    Kiitos matkatoivotuksista :)

    VastaaPoista