Keskiviikko 1.5.2013 Vappupäivä Krk

Vapun juhliminen vaati ilmeisesti veronsa, sillä herättiin ekan kerran vasta 6.15! Pyörittiin vielä sängyssä ja minäkin pääsin ylös kahville 9.30! Edelleen pohditaan, minne ja koska lähdetään? Istutiin pihalla ja saatiin muutama sadepisara pilvettömältä taivaalta! Oli lämmintä, mutta ei liian kuuma. Varjossa näytti +22.




Tehtiin päätös, että jatketaan matkaa huomenna. Käytiin respassa hoitamassa maksut etukäteen, että lähtiessä riittää, kun vaihdetaan porttikortti ja paikkalappu ICC-korttiin. Viisi yötä maksoi 1019 kunaa eli 135€. Maksettiin euroilla.

Nostettiin automaatista vaihteeksi debit Master cardilla. Kuitin mukaan kurssi 6,96015. Yleensä täällä lasketaan kurssi 7,5 tai jotain sellaista. En tiedä, mikä on Visalla nostetun rahan kurssi ja miten paljon ne komissiot vie? Parempi olis varmaan vaihtaa euroja suoraan, mutta niitä käteisvaroja tarvitaan paluumatkallakin.

Käytiin varpailla kokeilemassa vettä. Virallisen tiedon mukaan meriveden lämpötila +17. Ei tee mieli uimaan. Mutta olihan se hyvä pestä crocksit.... Huuhtelin kyllä niistä ja jaloista tahmeat suolavedet, kun päästiin kämpille.





Käytiin bistrossa syömässä jo kertaalleen kokeiltu yhdistelmä greek salad ja pizza margherita. Edelleen tosi hyvää!!!!



Täällä on tosi paljon slovenialaisia kausipaikkalaisia. Niillä on vaunut, etuteltat, etuteltan jälkeen katokset. Kesäkeittiöt. Aidat. Lapsille pikkukalusteet, liitutaulu, keinu, leikkipaikka. Ollaan päästy seuraamaan, kun talven jäljiltä 3 sukupolvea laittaa leiriä kuntoon. Aika rähjäistä meininkiä, suoraan sanottuna. Veikkaan, että kesäkeittiöiden tiskivesiä ei oteta talteen, vaan ne valuu maahan?

Mieli alkoi tehdä spagetti bolognesea. Mutta miten saada sen kanssa näkkileipää? No, tehdään itse! Kaupassa vaan ei ollut jauhelihaa, eli Pasi osti raakoja jauhelihapihvejä. Ei mikään kokin riemuvoitto. Mutta spagetti ja liemi oli hyvää ;)

Hoitelin lähtövalmisteluja sisällä. Ei purettu katosta, vaikka ennusteet uhkailivat sateella. Alueen roskikset alkaa olla täynnä. Noita kadun varren pikkuroskiksia tyhjentää nainen kumihanskat kädessä. Joutuu työntään käden kyynärpäätä myöden roskikseen. Miksei ne avaa niitä kokonan ja kippaa roskia isompaan pussiin? No, jos joku hyvä puoli pitää tuollaisesta työstä keksiä, niin saa ainakin olla ulkona!

Illalla futista omasta telkkarista. Barcelona-Bayern Munchen. BM voitti kotona 4-0, eli Barcalla oli aika rankka paikka, eivätkä siitä selvinneetkään. BM voitti tämän ottelun 3-0 ja menee loppuotteluun Dortmundia vastaan. Saksalainen finaali, joka pelataan Englannissa!

Tutkin netistä Krka:n national parkin sivuja. Aika hämärää on se, mistä sinne on paras mennä sisään ja kuinka pitkään siellä joutuu taapertamaan, että pääsee kalliin harmaasuotimen ;) kanssa kuvaamaan vesiputouksia. Pasi on tsekannut lähiseudun leirintöalueet netistä jo etukäteen.
Näihin tunnelmiin oli mukava nukahtaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti