Maanantai 20.5.2013 Gardajärveltä Isnyyn

Aamulla auringonpaisteessa valmisteltiin leiriä lähtökuntoon. Videokamera piti tyhjentää ja akkuja ladata. Klo 11.40 oli maksut hoidettu ja lähdettiin suunnistamaan Bardolinosta Gardajärveltä kohti moottoritietä. Kaksi yötä maksoi ACSI-hinnan 32€ ja päälle turistiveroa 2€.



Navigaattorikin oli taas oppinut puhumaan. Moottoritiellä A22 otettiin lipuke automaatista ja sitten lähdettiin kohti Brennerin solaa. Miten on mahdollista, että koko matka oli alamäkeä??? Siis jo 60km kohdalla alettiin odottaa, että kohta varmaan noustaan, mutta ei! Alas, alas, alas!






Yhden maissa pidettiin ruokatauko. Sitten jatkettiin taas alamäkeen.
Moottoritiemaksu maksettiin automaatilla ennen Brenneriä, vaikka tie jatkuikin vielä. 15,40€.
Italian ja Itävallan rajaa ei juurikaan huomannut. Oltiin kuitenkin tultu rajan yli noin klo 14.30, jolloin pysähdyttiin tankkaamaan palveludieseliä 74 litraa. 1,549€/litra. Italian puolella oli kovemmat hinnat. Itävallan vigneten ostin samalla pyähdyksellä hintaan 8,30€. Paikka oli Raststatte Brennerpass Rosenberger.

Itävallan puolella piti Brennerin motaripätkästä maksaa vielä erikseen 8,5€. Kaikki haluaa osansa Brennerin solatietä kulkevien rahoista? No, maksettavahan se on!
Ohitettiin Innsbruck. Sen verran ison näköinen kaupunki, ettei lähdetty etsimään apteekkia. Pasilla alkaa olla nikotiinipurkat vähissä...

Fernsteinseessä pysähdyttiin ostamaan kahvit. Ystävällisesti muistuttivat kahvilan seinällä, että Itävallassa 200 Marlboroa maksaa 47€, kun taas Saksan puolella 190 tupakkaa maksaa 50€. Kiitos muistutuksesta; ostin kaksi kartonkia Marlboro mentholia :) Niillä pärjää kotiin...





Mihinköhän me sitten ajettiin? Fusseniin. Käytiin pikaisesti viiden aikaan pyörähtämässä Prinsessa Ruususen linnan kulmilla. Siis Neuschwansteinissä. Otettiin pellolta pari kuvaa. Varsin paikan päällä näytti olevan ruuhkaa ja maksullisia parkkipaikkoja ja kellokin oli jo aika paljon.


Tessu peilissä ;)




Siitä navigaattoriin suunnaksi Isny Im Allgäu ja Dethleffsin tehdas! Oli aika lähteä Tessun kotipaikkaa katsomaan! Mehän oltiin luvattu Tessulle :)
Tehdas löytyi. Niiden matkaparkki oli täynnä, mutta mä otin muutaman kuvan Tessusta tehdas taustalla. Onpahan muistoja....








Uusi suunta: Isnyn leirintäalue Waldbad Camping Isny!
Saatiin leiri pystyyn jotenkuten klo 18.40 ja painuttiin alueen kuppilaan, joka menee kiinni jo klo 20. Saatiin pientä purtavaa, ettei tarvii ihan heti alkaa tehdä nakkimunakasta.





Mä ehdotin, että jos vaikka täällä nyt pidettäisiin Tessun ristiäiset. Ne alkoivatkin teemaan sopivasti aika kosteissa merkeissä: kannoin sateessa puhdasta vettä säiliöön!
Mä olin jännittänyt tuota Alppien aluetta aika lailla ja nyt onkin helpottunut olo, kun ollaan turvallisesti Alppien pohjoispuolella. Kolmaskin syy pieneen juhlaan on: Jenni soitti ensinnäkin kertoakseen, että kotona on +26 sisällä, eli aika tuskaisen kuuma mutta hyvänä uutisena kuultiin, että kesätyön sijaan järjestyikin kohta valmistuvalle nuorelle vuodeksi vuorotteluvapaan tuuraus! Hyvä, Jenni! Isäsi on nyt tosi onnellinen, kun asiat lähtee rullaamaan näin hyvin :)
Jos vaikka korkkaisi kuohuviinin :)

Maksullinen (5€) Wi-Fi ei toiminutkaan yläkentällä, jossa me oltiin. Taskulampun valossa hiippailtiin päärakennuksen kulmalle, että saatiin blogi päivitettyä ja laitettua nopeat terveiset Pöntölle ja Facebookiin.


Pasi teki pienen lettutaikinan ja paistoi kasan lettuja. Niitä sitten syötiin iltapalaksi. Mansikkahilloa ja kuohuviiniä. Nam!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti