Keskiviikko 15.5.2013 Zadar

Aamulla nukuin pitkään ja heräsin ihan nokka solmussa, että pitääkö täältä tosiaan lähteä huomisaamuna kylmään ja sateiseen pohjoiseen :(
Aamutoimia tehdessä kelasin jo mielessä, että saisko tältä alueelta ostettua pari kartonkia Kroatian hintaista tupakkaa. Vesisäiliö pitää täyttää ja jätevedet tyhjentää, kun seuraavan paikan tasosta ei tiedä.

Nahkaa karvasteli sen verran eilisen auringossa oleilun jälkeen, että oli selvää, ettei tänään ole ainakaan allaspäivä... Kun pääsin kahvimukini kanssa pihalle, Pasi kertoi tutkineensa sääennusteet: Isnyyn "luvattu" +8 ja sadetta kolmen pisaran verran just sille päivälle, kun meidän piti suunnitelman mukaan olla siellä. Mitäs nyt tehdään? Joudutaanko pettämään Tessulle antamamme lupaus?

Pasi ehdotti, että oltaisiin tässä maanantaihin asti. Sitten seuraavasti:
Ma Zadar-Villach (tällä kertaa Italian kautta)
Ti Villach-Isny im Allgäu
Ke Isny-Leipzig
To Leipzig-Rostock
Tän hetken ennusteiden mukaan säätkin olisi suht mukavat joka paikassa valittuna päivänä. Toivottavasti vaan ei iske paniikki ja kiire, sillä tuossa suunnitelmassa on reilun 500km ajomatkoja joka päivälle. Mutta jos auton hajoamista tms alkaisi murehtia, niin satamaanhan pitäisi ajaa jo puoli viikkoa ennen laivan lähtöä?

Käytiin TAAS respassa vaihtamassa lähtöpäivä... Samalla reissulla kaupassa.
Yhdistetyksi aamupalaksi ja lounaaksi tehtiin herkullisia leipiä tonnikalasta, tomaatista ja majoneesista. Yksinkertaista ja hyvää.

Ollaan oleskeltu omalla pihalla. Viisaasti varjossa. Vesisäiliön täyttö ja likaveden tyhjennys ajankuluna. Pasi kävi hoitamassa kemssan. Jee! Meillä oli alkumatkasta käytössä sellaisia "palleroita" ja nyt ihan kemssanestettä. Jotenkin ne pallerot vaikuttivat tehokkaammilta. Ja niitä oli helpompi käyttääkin. En nyt vaan tietenkään huomannut rekisteröidä, minkä merkkisiä ne olivat.
Mä putsasin vessan muuten, myös alapuolelta eli siis ulkoa käsin. Neulasia, pieniä kiviä yms.



Koko päivän on ollut älyttömän hieno keli. Hetkellisesti pilvistyi ja tuulikin aika lailla tuossa neljän-viiden välillä. Sitten kirkastui uudelleen. Väsyttäiskin aika lailla, mutta on liian myöhäistä ottaa päiväunet?

Päiväunien sijaan otettiin virkistävät vitamiinijuomat. Sitten riitti taas virtaa. Voiko joku Fitline Activize muka oikeasti tehota??? Mä olen pitänyt sitä huuhaana. Joka tapauksessa alettiin valmistella ruokaa. Taas tällainen "epämääräinen passiivi" ;) Eli Pasi marinoi ihanan läskisiä possun kyljyksiä. Ettei lautasmalli unohtuisi, mä pilkoin yhden tomaatin ja valutin loput oliivit purkista lautaselle. Ulkona tuntui tänä iltana pitkään lämpimältä, vaikka aurinko hävisikin. Syötiin pihalla.




Ruoan jälkeen mulla oli operaatio grillinpesu! Hampaisiin asti aseistautuneena lähdin tiskipaikalle. Ensin isoimmat harjalla. Sitten fairya ja karhunkieli ja loppusilaus fairylla ja teräsvillapallerolla, jollaisia löydettiin tänään kaupasta. Ei tuosta grillistä kyllä enää oikeesti puhdasta saa, mutta onpahan isoimmat rasvat pois. Tuo meidän matkagrilli on kevennetty versio karavaanariliikkeestä ostetusta. Alatasoa ja paistolevyä ja kantta ei otettu mukaan painolastiksi. Se on nyt matalampi, mutta myös kevyempi.
Olipa muuten hiukan keljua pestä järkyttävän rasvaista grilliä, kun melkein vieressä porukat pesivät salaattiaineksia. Mutta se on kyllä tiskipaikka!!! Joku nuoripari siinä siemaili viiniä ja teki salaattikastiketta....

Sisätiskitkin hoidettu ja lämpimämpää vaatetta vaihdettu päälle. Kello on 21. Telkkarista tulee futista. Tämä päivä alkaa olla loppuun käsitelty! Huomiselle on ennusteiden mukaan luvassa sadetta. No, sateet ei ole olleet hirveän pahoja tähän mennessä. Leiri on valmistettu kestämään kovempikin myräkkä, eli kaikki pyyhkeet sun muut on tuotu sisään, grilli on sateen suojassa ja etukatoksen kallistus on kohdallaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti