Perjantai 3.5.2013 Sibenik

Pasi heräsi jo aamulla varhain tutkimaan, miten pääsisi näkemään MM-lätkän pelin Suomi-Saksa. Youtuben kautta se on mahdollista puolen tunnin viiveellä pelaavien maiden ulkopuolella. Nousin kahville vartin yli yhdeksän. Aamusurffailut pihalla, sitten kamera ja kiikarit mukaan ja kävelylle.





Käytiin katsomassa jahtisatama. Pasi mietti, että mistä ne veneilijät tietää, mihin tulla. Mä ehdotin, että niilläkin on karavaanarien leirintäalueopas ;). Varmaan ihan mielenkiintoinen, oma maailmansa sekin? Sähköpiuhat oli vedetty maihin ja vettä otettiin letkulla paatteihin. Varmaan aika pitkälti samaa hommaa kuin karavaanareillakin?



Kierreltiin alueella ja tuotiin kiikarit ja kamera kämpille, kun lähdettiin rantaan. Olisko muuten mahdollista, että täällä olisi tulipäähippiäinen? Kuunneltiin ääniä, mutta ei saatu lintua näkyviin. Ääni kyllä täsmäisi. Mustarastaita täällä on tosi paljon. Kroatian 1 kunan kolikossa on selkeästi mustis pyrstö pystyssä! Niitä on varattu kolikoita kerääviä kavereita varten. Kroatiahan liittyy EU:hun heinäkuussa. Sitä en tiedä, liittyvätkö Euroon ja millä aikataululla, mutta voi olla viimeinen tilaisuus saada kunia kokoelmiin?




Käppäiltiin Beach club Palmaan olusille. Siellä mun Ipanalla toimi nopea nettiyhteys! Facebook-kavereiden iloksi latasin taas muutaman sata kuvaa ;) Kukaan ei ole protestoinut kuvatulvaa. Kai ne on sitten piilottaneet mut tai poistaneet kokonaan kavereista??? Blogiin laitetaan kuvia vasta kotoa. Olis varmaan kannattanut virittää joku flickr tms kuvapalvelin, johon olis voinut ladata matkalta kaikkien katsottavaksi? Kuvia meinaan on aika hemmetisti ;)






Kämpillä hoidettiin huoltohommat. Käytin suihkussa ja sitten savustettiin itsemme grillaamalla lidlin herkkuja ;)
Ripustettiin Leijona-paita pyykkinarulle. Se herättikin huomiota ja ohikulkevat ihmiset rupesivat tervehtimään. Osa tuli jopa juttelemaan, että ovat käyneet Suomessa joulukaupungissa. Tarkoittaa varmaan Rovaniemeä? Mä ällistytin naapurit, ja varsinkin Pasin, käyttämällä tässä yhteydessä suoraan lukion lyhyen Saksan kirjasta opittua lausetta "alles ist mit schnee bedekt" tms. Sain kehuja saksankielen osaamisesta ;)


Tessun paikka ympäröity


Pasin iPadin netti tilttasi just, kun piti alkaa katsoa Suomi-Saksa-peliä. Se wlan-koodi pitääkin hakea joka päivä erikseen. Pasi kävi respassa... Toivottavasti ei rähjäämässä, vaan sopuisasti selvittämässä asian ;)

Pasilla on päivän teema ollut auttaa naapureita. Missä pitää kaivaa vaunu esiin tai parkkeerata vaunu ahtaaseen paikkaan tai tarvitaan kuminuijaa: pelastuspartio Bernand&Bianca&Pasi on ollut paikalla. Hienosti täällä väki tarttuu toimeen ja apuja löytyy! samalla tutustuu muihin karavaanareihin! Mullakin oli oma pelastusoperaatio: Jenni oli unohtanut avaimen keittiön pöydälle ja mun piti antaa ohjeet, miten pääsee sisälle.

Erätauolla Pasi haki ravintolasta salami-pizzan. Oli hyvää. Maksoi 60 kunaa eli noin 8€.
Pasi seurasi pätkivää peliä, jonka Suomi lopulta voitti jatkoajalla 3-2. Mä kirjoittelin blogia. Ihan leppoisa ilta täällä lämpimässä :)

Päivän tapahtumista pitää vielä mainita, että kun tuossa iltapäivällä istuttiin ihan rauhassa, niin yhtäkkiä kuuluu tumps ja humps! Turkinkyyhky törmäsi naapurin pyykkinaruun! Tiedänhän mä, että voimalinjat voi olla kohtalokkaita linnuille, mutta pyykkinarun riskitekijät oli yllätys. Pulusta irtosi tukko höyheniä, naapurin narulla kuivuneet kengät putosivat ja pyykkipojan Pasi löysi aika kaukaa. Turkinpulunen lensi läheiseen puuhun ja huhuili närkästyneenä ;)

1 kommentti:

  1. Voi kuinka kiva olisi nähdä noita kuvia jo nyt...Itsekkin uutena karavaanarina törmäsin blogiisi karavaani-sivujen kautta kun mietin kesän reissua.Joskin meillä on 30vuotta vanha "vatkaaja"en tiedä uskaltaako sitä lähteä Keravaa pidemmälle?

    VastaaPoista