Sunnuntai 5.5.2013 Sibenik

Aamulla herättiin sateen ropinaan ja turkinkyyhkyn huhuiluun. Kiva lintu, mutta mekastais mieluummin jossain muualla :) Jatkoin unia kymmeneen.... Lomapäivä!

Ulkona oli vain +19 astetta. Saatiin uusi, pieni sadekuuro. Aika kesyjä on olleet sateet tällä reissulla. Lähipäivien ennusteet on hiukan epävakaisia. Täytyy vaan muistaa, jos oikein alkaa ottaa päähän, että huonot kelit ei ole kummankaan vika. Eikä viiden viikon reissua pysty laatimaankaan niin, ettei jossakin sataisi. Ainakaan sade ei tule täällä lumena tai räntänä!
Tässä Solariksessa on kyllä toimiva paikka pitää sadetta!

Mentiin ennen puolta päivää Sibenium-ravintolaan tarkoituksena nauttia yhdistetty aamupala ja lounas. Niillä ei olleetkaan kokit vielä valmiina, tai puilla lämpiävä grilli. Käytiin siis ensin kaupassa. Ja sitten syömään. Pasi otti.... ette ikinä arvaa? Salami-pizzan. Mä otin kylmän alkupalalautasen, jossa oli juustoja, retiisiä tonnikala-pateella, anjovista, oliiveja, Prosciutto-kinkkua ja rucolaa. Saatiin siitä maistella molemmat. Pääruoaksi tomaattikeitto, jollaisesta olen höpissyt Krk:sta asti. Oikein hyvää, mutta ei sinne olis tarvinnut heittää riisiä sekaan!




Tosi hyvää tuuria on ollut terveyden suhteen: normaali-kolotusten lisäksi ei mitään. Mitä nyt molemmilla alkoi eilen tuntua hampaassa kipua. Kivelliset oliivit tekee aika häijyä, kun puree väärällä hampaalla. Toivottavasti kummallekaan ei tule pahempaa. Hammassärky on sietämätöntä.... Ja sitten ei ole kellään kivaa!

Respassa sanoivat, kun me tultiin tänne, että seuraavana päivänä siinä saisi vaihtaa rahaa. Eipä se onnistunut vieläkään. Käskivät käydä jollakin alueen hotelleista. Käytiinkin Niko-hotellissa, mutta kun on sunnuntai, eikä pankista tule rahaa, saatiin vaihdettua vain sata euroa. Ottivat siitä komission, mutta saatiin silti 740,56 kunaa. Ihan kohtuullinen kurssi?

Niko-hotellin takapihalla käytiin ihastelemassa uima-allasta. Sieltä pääsi oikoreittiä Palma-baariin :) Saatiin hiukan sadettakin niskaan. Baarissa oli kuitenkin suht lämmintä. Ja hiljaista: täältä on lauantaina ja sunnuntaina lähtenyt paljon väkeä pois!





Pilvisen päivän piristykseksi tilattiin Caribbean Cruise-pitcher kolmelle: hauska kannu, josta piti yrittää juoda pitkällä pillillä. Ei olla moista koskaan kokeiltukaan. 130 kunaa eli noin 17,3€.
Jos baarin listalla olevat pitcherit haluaisi käydä läpi, joutuisi lähtemään junalla kämpille. Kyllä, täällä kulkee sellainen turisti-juna....

Tyyni meren pinta muuttui ihan yhtäkkiä kovaksi aallokoksi. Ja oli täynnä purjeveneitä. Täällä on ilmeisesti joku Ocean Racing-kisan etappi?

Käveltiin takaisin kämpille. Pihalle paistoi aurinko lämpimästi. Ihan kuin yhtä naapurin miestä olisi hymyilyttänyt, kun Pasi heitti tuolille aurinkoon ja mä lähdin tyhjentämään kemssaa?
Kerkisin mäkin siihen aurinkoon. Istuskeltiin pihalla ja seurattiin ohikulkijoita. Yhdellä naapurilla on vuoden ikäinen poika, joka on just oppimassa kävelemään. Ja intoa riittää. Koko ajan isän tai äidin täytyy taluttaa sitä. Kertakaikkisen hurmaava pentu! Yhtä hymyä!



Ollaan reissussa käytetty pelkästään omaa suihkua. Vesipiste on jokaisella alueella ollut omalla tontilla ja jätevedenkippauspistekin melkein. Krk:ssa piti ajaa ajokaivolle. On ihan mukavaa ajankulua kantaa puhdasta vettä yhteen suuntaan ja likaista toiseen. Vessan maton onnistuin kastelemaan, kun en ollut taaskaan tarkkana suihkun oven kanssa :(
Kotona jo ennen lähtöä naureskelin, että kun sielläkin alkaa välillä ahdistaa yläkerran "ahdas" suihku niin, että pitää mennä saunan pesuhuoneen väljiin tiloihin, niin ihminen lähtee vapaaehtoisesti viideksi viikoksi reissuun asuntoautolla ja käyttää sen suihkua, jossa ei todellakaan ole tilaa haaskattu ;)

Paluureitti on jo alkanut mietityttää. Ajaisiko kuitenkin itäreittiä? Vai pysytäänkö alkuperäisessä suunnitelmassa, johon Pasi on sisällyttänyt Venetsiaa ja Gardajärveä?

Iltapalaksi kaivettiin pakastimesta ruisleipää. Voimariinia, kinkkua, juustoa ja grilliin. Lisäksi suolakurkkua ja oliivia. Tuoksu oli herkullinen ja hyvältähän se tietysti maistuikin!

Istuttiin yhteentoista asti pihalla "dementia-tuikkujen" valossa. Meidän mielestä oikeat kynttilät ei sovi missään nimessä yhteen asuntoauton ja etukatoksen kanssa. Vaikka paljon niitäkin näkee!

Kiva oli taas mennä ikiomaan sänkyyn nukkumaan, vaikka ollaankin aika kaukana kotoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti