Tiistai 30.4.2013 vappuaatto Krk

Yö oli taas hiukan levoton. Ei siis mitään meteliä tai sellaista, mutta onhan tuo sänky hiukan pieni.
Pienissä tiloissa oppii toimimaan tietyillä rutiineilla. Aamuisin Pasi nousee ensin touhuamaan ja laittamaan pikakahvit. Kun Pasi on löytänyt oman mukinsa kanssa hyvän paikan, mä kömmin ylös sängystä ja mulla on tilaa hoitaa aamutoimet! Niin ja se kahvi on valmiina :)

Tässä hommassa on hyvä, että tulee ne rutiinit. Esim leiriydyttäessä ja taas liikkeelle lähdettäessä kummallakin on omat vastuualueet. Ettei sitten lähdetä liikkeelle sähköpiuha tolpassa, takatassut alhaalla, antenni ylhäällä ja kattoluukut ja jääkaappi auki. Se ei nopeuttaisi matkantekoa ollenkaan ;)

Aamulla ennen yhdeksää oli varjossa +19. Kivahan se on hörppiä aamukahvia ja tsekata netistä uutiset, säätiedot ja kuulumiset.

Kotona me ei harrasteta vappukoristeita, mutta nyt harmitti, kun ei varattu mitään vappurekvisiittaa mukaan. Olisi ollut kiva koristella Tessun etukatos suomalaiseen tyyliin serpentiineillä, vappuhuiskilla ja ilmapalloilla! En tiedä, miten näissä eteläisen Euroopan maissa vappua juhlistetaan, vai juhlistetaanko mitenkään?

Pasi oli reipas heti aamusta ja kävi leipäkiskalla ja sitten kämppärin kaupassa hakemassa kuohuviinin munkkien kyytipojaksi. Aamupalan jälkeen täytin vesisäiliön. Omalla tontilla on hana, joka roiskii niin, että noin metrin alue oli märkänä. Ja mä reisistä alaspäin. Tulipa crocksitkin pestyä ;)

Päivä meni lämmöstä nauttien. Kirjoittelin blogia ja välillä pientä puuhastelua kuten tiskiä. Muutama vesipisara ropsahti kattoon jossain vaiheessa. Saatiin naapuritkin: en kiinnittänyt huomiota ääniin, kun istuin sisällä kirjottamassa. Ekaksi huomasin koiran meidän tontilla ja sitten huomasin, että tuohon viereen työnnettiin upouutta, pakasta vedettyä Adria Adiva-vaunua! Liekö slovenian lottopotti osunut niille? Ihan kaikki vermeet isännän hohtavan valkoisista lenkkareista tv-laatikkoon näytti uudelta! Täytyy myöntää, että kun on saanut olla väljästi, pienenpieni asennevamma iskee, kun joku leiriytyy "meidän pihalle".... Ei niitten ainakaan tarttis soittaa räppiä!
No, samanhan ne maksaa kuin mekin, eli mikäs siinä. Harmitus meni nopeasti ohi!

Suihkun jälkeen katettiin pihalle suklaamunkit ja kuohuviini! Eli siinä oli meidän vappu!!!




Ollaan tässä pyöritelty erilaisia vaihtoehtoja matkan jatkon suhteen. Eteläinen Kroatia johtaa Espanjaa aika kirkkaasti. Ainakin tällä hetkellä! Yleensä ottaen mä olen se, joka jossain vaiheessa reissua alkaa kaivata kotiin ison sängyn, kiinteän vessan, itsestään juoksevan ;) veden ja pyykkikoneen luokse! Pasi yrittikin varata paluuliput Finnlinesille ihan viime tippaan, etten mä saisi mitään hulluja ajatuksia loman lyhentämisestä. Mä en missään nimessä aio alkaa vinkua kotiin kesken kaiken. Ainakaan vielä ensi viikolla ;) En kuitenkaan antanut varata paikkaa laivalle. Kai täältä jollain pääsee???



Puoli kuuden maissa alkoi tuntua hyvältä vaihtaa hellekelin vermeet hiukan lämpimämpiin.
Illan hämärtyessä olisi kiva istua tuossa bistrossa syömässä merelle katsellen, mutta kun se pahus menee jo kuudelta kiinni. Käytiinkin "yläravintolassa" syömässä Grillalautanen kahdelle, 140 kunaa (~19€). Jätskiä niillä ei ollut, eli haettiin ne sitten kaupasta ja tultiin kämpille!

Mä olin ajatellut, että kohta tässä saa alkaa suunnitella nukkumaanmenoa, mutta Pasilla oli omat visionsa vappuaaton illanvietosta: kaupungilla oltiin nähty mainos, että Volsonis-baarissa on elävää mustalaismusiikkia tarjolla. Pasihan halusi sinne. Ihan hetken tuntui, että nyt saadaan aikaan reissun ensimmäinen riita! Fiksumpi ;) antaa periksi, eli eikun lisää vaatetta päälle ja menoksi. Mä olen aina se tylsimys, joka mieluummin nyhjäisi omissa nurkissa turvallisesti ja mukavasti. Sitähän saa tehdä kotonakin?

Ihan kiva paikka ja mukava ilta! Vaikka Irish Coffeeta en saanut vieläkään... Onko se muka täällä niin outo juoma? Yritin selittää, mitä se on. Niillä oli kyllä listalla mainittuna. Kolme tarjoilijaa siinä pähkäili ja lopulta mä sain nenän eteen söpön espresso-kupin, jossa oli 3cl viskiä ja tilkka kahvia. Eihän siinä voinut kuin nauraa!






Mustalaismusiikkia? Avaukseksi Let it be! Kocani-bändi on sekoittanut musiikkiin vaikutteita mustalaismusasta, Turkista ja hiukan latino-väriä sekaan. Hortto Kaalo on parempi! Mutta hyvin ne soittivat!

Puolenyön kirkonkellojen aikaan hiippailtiin kämppärille. Aika rauhallista oli vappuaattoiltana sekä kaupungilla että täällä. Kyllä näillä jotain vapaata nyt tuntuu olevan, sillä aika moni kausipaikkalinen, joista suurin osa on slovenialaisia, on tullut tänne laittamaan tonttiaan kuntoon! Jonkin verran kuului jostakin suunnasta iloisen illanvieton ääniä, mutta ihmeen rauhallista!

1 kommentti:

  1. Eipä sitä vappua taideta täällä keski-ja etelä Euroopassa juurikaan viettää. Työn päivä/juhla se on ja jossakin saatetaan puheita pitää. Se on siinä. Vapaapäivä tänään on ollut ja kaupat kiinni, päivä on perheiden yhdessäoloa ja rauhallisuutta. Serpentiinit ja ilmapallot yms. kuuluvat täällä Uuden Vuoden viettoon. :)

    VastaaPoista