Sunnuntai 12.5.2013 Krkasta Zadariin

Noustiin kahdeksalta kahville ja purkamaan leiriä. Kävin maksamassa Marinalle. 4 yötä sähköllä, 48€ ja taksista 4€. Mä tyhjensin kemssan ja Pasi ajoi Tessun ajokaivolle. Yhdeksän maissa oltiin valmiita lähtöön. +20 astetta, aurinkoista. Ajettiin maisemareittiä Skradinin kylän läpi. Skradinin jälkeen noustiin moottoritielle. Nyt osattiin jo painaa nappia ja ottaa lipuke tietulliportilla (Cestarina Peage paikallisella kielellä?)





Moottoritiellä Pasi ehti selailla trippi-mittarista tietoja, että kotipihasta lähdettyä on ajettu (siis Pasi on ajanut) 1843km. Tää tieto siis matkan varrelta. Siitä voitiin kuitenkin päätellä, että eteläisimpään käännekohtaan, Sibenikiin, oltiin ajettu 1800km. Ajoaikaa kertynyt 28 tuntia -niin ja niitä kemssan tyhjennyksiä ehkä 17. Okei, ehkä mä olen päässyt kuitenkin vähemmällä? Mulle kun ruokakin kannetaan nokan eteen... Tiskaan kyllä mielelläni ja suunnittelen ostoslistaa ja käyn kaupassa!

Aika tylsäähän tuo matkanteko on moottoritiellä. Mutta joutuisaa! Täällä on moottoritie tosi hyvässä kunnossa. Eivätpä joudu heti kesällä pyytämään Eu:lta avustusta sen kunnostamiseen ;)
Zadar Istok-liittymästä ulos.. Ei tullut pitkä pätkä moottoritietä, vajaat 50km. Maksettiin 36kunaa eli 4,8€. Se vekotin näytti hinnan jo myös €uroina.

Tie jatkui Zadarin kaupunkiin asti kaksikaistaisena, siis molempiin suuntiin kaksi kaistaa. Zadarissa on lentokenttä, ehkä siksi niin hyvä tie? Zadar on aika iso kaupunki; Lidlejäkin ainakin kolme. Käytiin heti ensimmäisessä täydentämässä varastoja. Marlboro-aski maksaa täällä 25kn eli noin 3,33€. Täytyykin ennen "Euroopan" puolelle siirtymistä ostaa lailliset pari kartonkia. Saksassa oli Suomen hinnat eli 5€.






Oltiin perillä Zaton Holiday Resortissa 11.15. Käveltiin ensin kartta kädessä valitsemassa paikka. Annoin Pasin päättää ja meren rantaan on nyt lyhyempi matka kuin kemssan tyhjennyspaikalle! Eipä silti, kyllä mäkin tykkää katsella merta. Ihan rantaan täällä ei pääsekään leiriytymään. Meidän ja meren välissä on yksi TYHJÄ vaunupaikka, kävelytie, matala muuri ja autio hiekkaranta! Hyvä paikka!



Kun saatiin leiri pystyyn, olikin nälkä. Pizzeriassa ei vielä ollut uuni kuumana, eikä maltettu odottaa klo 14 asti. Silloin alkaa meinaan formulat ;) Ensimmäistä kertaa ollaan sellaisella kämppärillä, jossa on tarjolla lounasta seisovasta pöydästä. Hinta 69kunaa eli noin 9,2€. Hintaan sisältyi yksi olutkin. Salaattipöytä oli tosi "suppea": vihreää lehteä, suolakurkkua, marinoitua kaalia ja punajuurta. Keittoja oli kahta lajia. Herkkusienikeitto oli niin hyvää, että sitä meni pari kipollista :)
Lämpimistä ruoista en oikein löytänyt mitään hyvää: kipot oli aika tyhjiä ja riisi ja perunat kylmiä. Pasi sen sijaan veti hyvällä halulla ison setin jotakin lihakastiketta.
Aika lailla näyttivät ihmiset hamstraavan ruokaa mukaan. Mä en ainakaan usko, että joku söisi ruoan päälle 5 omenaa/appelsiinia tai saman määrän jotain leivonnaisen siivuja? Mekin päätettiin, että napataan yksi appelsiini, mutta pahus vie; korin pohjalla oli vain yksi omena!
Vaikka mä nyt kritisoin ruokia, niin tuo buffet on ihan loistava idea! Ja vähemmän krantut ihmiset söivät reippaasti.




Ruoan jälkeen jatkettiin tutustumiskierrosta. Tämä on tällainen 1300 karavaanaripaikan tehoalue ja lisäksi täällä on loma-asuntoja. Palvelut on sen mukaiset: useampiakin kuppiloita, buffet, a la carte-ravintola, kahviloita, rantabaareja, kampaamo, lääkäri, allasalue, kauppa. Huoltorakennuksia on monta ja ainakin tuo meitä lähin on uusi ja siisti. Kaupasta saatiin ostettua se appelsiini. Ja jätskit jälkkäriksi! Vaihtokurssi täällä oli hiukan huonompi, mutta saatiin satasella 734kn. Verkkopankkivierailu kertoi karusti, että sekä Visalla että debit Mastercardilla nostoista menee käteisnostopalkkio. Aika isokin! Ei kuitenkaan tuntunut hyvältä ajatukselta ottaa isoja summia käteistä mukaan Suomesta... Asuntoauto ei ole murtosuojattu kassakaappi, eikä niitä rahoja viitsi kylillä kuljettaa mukanakaan.

Kun päästiin takaisin omaan leiriin, naapuritontille parkkeerasi tanskalaispariskunta, joiden Alpina-vaunussa on Truman parkkeeraamisavustin. Sain ihan luvan kanssa ottaa siitä videopätkää; ison pojan isosta kauko-ohjattavasta lelusta ;). Näppärä systeemi, mutta joku meni pieleen, kun yritti ajaa rengasta kiilan päälle. Toivottavasti ei mennyt rikki koko kapistus?

Alettiin katsella ja kuunnella täällä pyöriviä "vihervarpusia" hiukan tarkemmin. Se ovatkin keltahemppoja :) Muutenkin tuntuu linnullisesti aika hyvältä paikalta. Mustarastaita. Puolikesyjä peippoja. Turkin- ja turturikyyhkyjä. Viherpeippoja.

Pasi viritti formulat ja käänsi telkkarin niin, että pystyi katsomaan ulkona istuen kisat. Mä kävin aikani kuluksi tutustumassa suihkuun. Oli toimiva systeemi. Tässä on kyllä taas omalla tontilla puhdas vesi ja viemäri, eli periaatteessa tässäkin olisi mahdollista käyttää omaa suihkua. Jotenkin vaan on alkanut kaivata hiukan tilaa ympärilleen ;)
Räikkösen ajettua kakkoseksi malttoi Pasikin lähteä suihkuun.

Iltapäivällä meidän pihalle paistoi niin lämpimästi, että sai vetää uikkarit päälle. Pasi kaatoi kannuun Lidlistä ostetun Sangrian (7%) ja sekaan jäitä ja appelsiinia. Tälläisellä kelillä on helppo nauttia elämästä ja lomasta. Ja Pasin seurasta.


Männyillä on täällä siitepölyaika. Jo muutaman tunnin jälkeen oli keltaista pölyä joka paikassa; myös sisällä. Tessu tulee saamaan perusteellisen siivouksen kotona! Ja varmaan myrkytyksenkin; kun otettiin grilliä esiin, huomasin, että ollaan tuotu Marinan pihasta joku hönni mukana. Kotiin ei sellaisia viitsisi viedä. Täytyy siis kantaa vaatteet ja petivehkeet sisään sitä mukaa, kun ne saa koneeseen. Huoks!

Seitsemän jälkeen saikin sitten taas vetää lämpimämpää vaatetta päälle. Grillattiin kyljystä, maissia ja halloumia. Kyllä itse tekemällä saa paremmat pöperöt! On vaan niin helppoa mennä valmiiseen pöytään...




Ruoan jälkeen otettiin nopea nettiyhteys. Täällä kuuluu hintaan 2 tuntia nettiaikaa päivässä.
Klo 21 jälkeen tehtiin nopea kierros ja todettiin yöelämä aika rauhalliseksi. Tultiin takaisin kämpille. Täällä kuuluu se sama yö-tyyttääjä kuin Krk-saarellakin. Tutkittiin lintukirjaa ja kuunneltiin ääninäytteitä: kyläpöllönen! Käytiin se aikanaan bongaamassa Hauholla, mutta siellä se kuului niin kaukaa, että äänen hädin tuskin erotti. Kun saatiin pöllö-mysteeri ratkaistua, Pasi yritti viestittää sille, että kiva, mutta riittää jo ;) Mentiin nukkumaan klo 22. Rauhallista; vain kaukaista pöllön ääntä..... Niinpä! Ja millainen yö olikaan edessä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti