Maanantai 6.5.2013 Sibenik

Herättiin puoli kuudelta kaatosateeseen ja ukkoseen. Aika rankasti satoi. Oli kiva kääntää kylkeä ja jatkaa unia. Pulukaan ei viitsinyt huhuilla ;)

Kesäloman ensimmäinen päivä. Pasi nousi jo ajoissa kahville, mutta mä en meinannut keksiä yhtään hyvää syytä nousta ylös, vaikka sadekin loppui. Jotenkin väsy ja surkea olo. Nokkakin tukossa, mutta se nyt on aamuisin tyypillistä.

Kymmeneltä nousin kahville. Varjossa näytti +17. Pasi uhosi eilen, että kun saadaan kunnon sade, hän pyyhkäisee auton sen jälkeen rätillä. Muistutin sitä asiasta ja annoin rätin ja leikkasin pienen palan karhunkielestä. Pasilla menikin pari tuntia rattoisasti. Välin Krk-Sibenik jälkeen Tessu näytti siltä, kuin sillä olisi käyty Lapissa: hönni-vainaata keula täynnä!!!




Mä kerkisin sillä aikaa hoitaa muut huoltohommat. Tiskipaikalla tuli onneksi aamulla ihan kuumaa vettä: ohjelmassa oli grillin pesu. Muistuttakaa mua, että ostan uuden tiskiharjan, kun pääsen johonkin oikeaan kauppaan ;) Oli aika rasvainen hommeli! Tiskiharja saikin uuden säilytyspaikan takaboxista.... Haiskoon siellä :)

Onnistuin vihdoin saamaan turkinkyyhkyn kuviin. Siis Pasin nuohotessa Tessua mulla oli aikaa huvitella. Yrittihän Pasi saada mut innostumaan karhunkielestä ja auton keulasta, mutta aika äkkiä keksin jotain muuta.... mukamas hyödyllistä ;)



Meille on tullut tällä reissulla tavaksi, että jos alkaa tuntua siltä, että halutaan tehdä aamupalaa, haetaan kämppärin kaupasta tuoreet leivät ja leikkelettä, juustoa, jugurttia tarpeen mukaan. Sitten toiset kahvit. On toimiva setti eikä tosiaan ole ikävä Fazerin paahtoleipää. Suomessa yleensä kaupoissa tuoreet leivät on järkyttävän isoja, eikä ne sitten ole enää "tuoreita" siinä vaiheessa, kun meillä ne saataisiin syötyä loppuun. Tällä reissulla on jokaisella kämppärillä ollut mahdollisuus saada tuoretta leipää tai sämpylää.

Nettiin ei pääse millään vekottimella. Olis ollut kiva nähdä sääennusteet. Kolmen viikon päästä pitää palata töihin. Täytyy jossain vaiheessa kääntää suunta kotiin. Alunperin meidän piti lähteä tästä huomenna kohti Krka-kansallispuistoa, joka on ihan lähellä. Eilen keliennusteet näyttivät aika huonoilta ja tässä on loistava paikka pitää sadetta. Käytiinkin respassa sanomassa, että ollaan tässä perjantaihin?

Ostin samalla poletteja pyykkikoneeseen ja kuivausrumpuun. Pyykkihuoneessa olikin yksi kuivausrumpu, joka ei tarvinnut poletteja ja mä pääsin pesemään kaksi koneellista. Joo, ei ollut tällä kertaa kysymys nuukuudesta, vaan niillä oli tosiaan antaa poletteja vain kahteen koneelliseen. Respan kundi kävi hakemassa ne pyykkikoneesta. Aika outoa meininkiä??? Mä olisin ottanut 2xpyykki ja 2xkuivaus! Alkaa kaikki lempparivaatteet olla likaisena!

Se koneellinen, jossa oli kylpypyyhkeet, linkosi huonosti. En heti tajunnut, että kuivausrummun aikaa pystyy pidentämään. Niinpä ravasin siellä puolen tunnin välein! Lopulta pyykit alkoivat tuntua kuivalta ja sain ne kämpille. Pyyhkeet jätin vielä pihalle narulle. Paljonkohan täällä on kosteusprosentti? Tuntuivat kuivumisen sijaan kostuvan lisää tuossa ulkona!

Pyykkihuoneessa juttelin hollantilaisen pariskunnan kanssa. Väittivät, että vaikka leirintäalueen henkilökunta on ystävällistä, ovat paikalliset tuolla kylillä yrmeitä?

Täällä kun on ollut sadetta aamusta ja päivällä pilvistä, mua suretti, että mahtaako Kosilla olla yhtään parempi keli. Kaverit ovat siellä viikon lomalla ja kelit saisivat olla kohdillaan. Ei huolta: illalla pompsahti tekstiviesti, että päänahka on palanut! Siellä siis taitaa paistaa? Täällä on pikemminkin aika viluinen päivä.

Tänään on ollut hiukan kurja päivä. Vähän kuumeinen olo. Voi olla, että on ihan tuosta kosteasta ilmasta. Jossain vaiheessa pelotti, että mitäköhän tästä kehittyy. Iltaa kohti kuitenkin olo parani!

Täällä pitävät huolta paikoista ja kehittävät aluetta koko ajan. Tänään näytti olevan teemana ajaa multaa rantaan lasten leikkipaikan luokse. Alueelle on tulossa iso vesipuisto, mutta se näytti niin keskeneräiseltä, ettei taida ehtiä tälle kaudelle?

Nettikin alkoi toimia illalla seitsemältä. Pasi kävi hakemassa maksulliset tunnukset, että pääsi seuraamaan Suomi-Ranska-peliä. Aluksi Youtuben kautta huonoa kuvaa. Sitten mä maanittelinkin Pasin Sibeniumiin syömään. Otettiin "Gourmet plate for two"... No, gurmee tai ei, niin maha tuli täyteen. Saatiin broileripihvit dog-bagissa mukaan. Niistä saa aamulla jotain kivaa tuoreen patongin, majoneesin ja tomaatin kanssa :)
Loppupeli Novan nettiradion kautta! Yhtäkkiä vaan huomasin, että kuuluu suomenkielistä selostusta :) Niin, Suomi tietysti voitti. 3-1 tai jotain. 3 peliä ja kaikista voitto. Toistaiseksi.

Ulkosalla on noin 18 astetta plussaa. Pasi on laatinut pari erilaista reittivaihtoehtoa täältä kotiin ja alkoi nyt "nopealla" nettiyhteydellä tutkia leirintäalueita. Kello on pian 22. Tuskin tarvii tänäänkään valvoa hurjan pitkään. Taidan alkaa myös keskittyä paluumatkan suunnitteluun. Varmasti tuntuu kurjalta, kun auton nokka kääntyy kohti pohjoista, mutta turha murehtia sitä vielä tänään. Täytyy vaan sitten siinä vaiheessa keskittyä nauttimaan kaikesta, mitä näetään ja koetaan, ettei paluu mene kilvanajoksi halki Euroopan.....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti