Torstai 2.5.2013 Krk-saarelta Sibenikiin

Aika hyvä yö: ei tarvinnut heräillä turhaan. Herättiin ihan kerralla 7.15 aamukahville ja sitten laittamaan Tessua lähtökuntoon. Mä olin jo eilen illalla valmistellut sisätiloja aika pitkälle: kahvit oli valmiiksi "ladattuna" mukeissa ja termospullo käden ulottuvilla :)

Ei pidetty kiirettä. Ajettiin huoltorakennus 4 luokse ajokaivolle ja ottamaan puhdasta vettä ja tyhjentämään kemssa. Respassa hoidettiin lopullinen check out ja päästiin lähtemään klo 8.45 alueelta.

Heti Krk:n ulkopuolella käytiin tankkaamassa. Eka kerta, kun maksetaan tankillisesta yli 500... Eli 55,36 litraa naftaa, litrahinta 9,23 kunaa (~1,23€/l). Maksettiin siis noin 68€.

Krk:n siltamaksua ei tarvinnut maksaa poistuessa. Hyvä!





Lähdettiin ajamaan kohti Senjiä. Ihan kivat maisemat, mutta melko stressaavaa tietä ihmiselle, joka ei tykkää korkeista paikoista eikä halua vuoristoradalle. Kaiteita ei juurikaan näkynyt. Senjistä moottoritielle oli ehkä 25 km vuoristopätkä tunneleineen ja serpentiineineen. Pasi oli tutustunut reittiin etukäteen Google mapissä, mutta mä pistin pahimmissa paikoissa silmät kiinni. Onneksi Pasi ajaa :) Mä olin niin stressissä näistä upeista teistä, että purin poskihammasta ja jokainen lihas oli jumissa! Olin varma, että tästä iskee vuosisadan päänsärky!!! Mieleen tuli etsiä nopein paluureitti Sibenikistä etelä-pohjanmaalle, vaikka Jalasjärvelle, ja viettää loppuloma siellä :)






Oli ihanaa päästä moottoritielle! Mä olin niin helpottunut, että olisin maksanut niille tippiä tiemaksusta! Kun tultiin maksupaikkaan- tai niin me luultiin, oli kaihtimet kiinni molemmin puolin. Jonoa alkoi kerääntyä perään, kunnes Pasi huomasi tekstin "push the button ja ota lipuke mukaan" tms. Tuli taas hiukan tyhmä fiilis ;) Mutta mistä hitosta näitä voi tietää? Eli me saatiin lipuke, että ollaan tultu tielle A1 Senjin liittymästä ja me maksettiin sitten Sibenikin kohdalla motarilta poistuessa 138kunaa. Siinä vaiheessa olin jo toipunut alkupätkästä, enkä halannut motarin henkilökuntaa enkä maksanut tippiä ;)

Puolilta päivin haettiin joltain huoltsikalta iso kinkku-juusto-sämpylä, joka syötiim Tessussa kahvin kanssa. Sielläkin joutui Tessun parkkeeraamaan aika kauas ja kun ei näiden ulkomaan kahvien tasoon voi luottaa, oli kivampi tehdä itse ne kahvit. Ainakin tietää, mitä saa!

Kuunneltiin matkalla kroatialaista radiokanavaa. Se on kuin Euroviisuja nonstoppina ;)
Ihan kivaa musaa kuitenkin :)

Tänään oli paljon prätkäväkeä liikkeellä. Aiemmin ei olla juurikaan nähty.

Etelään ajaessa nähtiin lännen puolella vuoria, joiden huipulla oli lunta!!!! En tiedä, mikä vuoristo siinä on? Reitillä oli paljon tunneleita. A1-tie on hyvässä kunnossa ja ilo reissata! En voi sanoa, että ilo ajaa, kun mä vaan istun kyydissä...

Sibenikissä ajettiin ensimmäiseksi Lidlin takapihalle. Tessu parkkiin ja kohti pääovea. Mä polttlin siinä tupakkaa ja Pasi alkoi sovittaa kolikkoa ostoskärryyn. Siinä norkoili joku nuori mies, joka osasi sanoa, että tuo kärry on jumissa. Otettiin toinen kärry. Tyyppi lähti kävelemään kohti takaparkkista ja ekaa kertaa koko reissun aikana tuli sellainen fiilis, että pitäiskö toisen mennä vahtimaan autoa.... Mentiin kuitenkin yhdessä kauppaan hoitamaan "isot ostokset" eli kivennäisvettä, limua, olutta yms useamman pöivän tarpeisiin.
Huoli oli turha. Kärrättiin ostokset Tessuun ja se kundi norkoili edelleen siinä pääovella. Liekö sillä shoppailuun uppoutuva tyttöystävä vai onko paikallinen kylähullu, joka tykkää oleskella siinä???

Siitä sitten Camping Solarikseen. Respassa käskivät meidän käydä kävellen valkkaamassa sopiva paikka. Eikun kartta käteen ja suunnistamasn. Meillä menee paikan valinnassa aina mieltymykset ristiin. Nytkin Pasi olisi halunnut (kalliimman) rantapaikan, johon paahtaa aurinko ihan täysillä, mutta mä halusin varjoisemman paikan, josta on lyhyt matka kemssan tyhjennypaikalle. Kiukkuinen Pasi osoitti paikkaa vessan oven edessä, että olisko tämä rouvalle hyvä? ;)
Kompromissipaikka 153 on osoittautunut hyväksi. 15.30 oltiin saatu check in hoidettua ja päästiin leiriytymään. Hemmetin kovan duunin Pasi teki, että sai Tessun (en sano, että kömpelön möhkäleen, kun Tessu vois masentua) taiteiltua tähän. Enkä tosiaan tiedä, miten se tuosta saadaan pois. Kaadetaan mänty, ehkä? Hiukka oli pinna kireellä.




Paikka on ihana ja keli loistava, mutta koko ilta meni jotenkin päin mäntyä..... Ensinnäkin me käytiin pariin kertaan vaihtamassa maksullisen, supernopean netin tunnukset, jota eivät toimineet. Mä en muuten tiennytkään, että hot spot tarkoittaa etanaa...

Rahanvaihto ei ollut auki tänään. Sibinium-ravintolassa piti toimia Visa, mutta noin 6 tuloksettoman yrityksen jälkeen olisin maksanut euroilla: ei vaihtorahaa. Melkein viimeiset kunat meni siihen... Ruoka oli kyllä hyvää ja ravintola mukava :)

Automaatista saatiin sentään nostettua rahaa. Lähdettiin kävelemään rantaa pitkin. Täällä on joku "autenttinen" tai ethno dalmatian village, jossa toimii ravintola. Portilla oli vastassa tyttönen, joka kuullessaan, että ollaan jo syöty ja otettaisiin vain lasit viiniä, yritti ohjata meidät johonkin pihan perille. Tungettiin kuitenkin porttien sisälle tutustumaan ruokalistaan. Viiniä saa pulloissa, 75cl, tai sitten 1desin annoksina. Tarjoilijaa ei kuulunut takaisin hetkeen ja me päätettiin vaihtaa maisemaa. Ruokapaikkana tämä täytyy kokeilla joku päivä!



Seuraavaksi "merirosvolaiva-baariin". Muita asiakkaita ei ollut kuin me kaksi ja tarjoilijoita kaksi, eikä niillä silti ollut kiire tulla kysymään, mitä me halutaan, vaikka norkoiltiin tiskillä. Otettiin vodkat kolalla. Vessoissa, 2 miehille ja 2 naisille, valot paloi vain toisessa kopissa. Ja taas näiden ihastuttavien itä-eurooppalaisten naisten seisomapissin jäljiltä piti aloittaa putsaamalla sotkut vauvapyyhkeellä, joita mulla on aina mukana. Vessapaperiakan siellä ei ollut; eihän kaksi tarjoilijaa tyhjässä kuppilassa kerkii tsekata joka asiaa.....



Rantaa pitkin takaisin kämpille. Sytytettiin "deme-tuikut" (paristokäyttöiset, ei palovaaraa) etukatokseen ja otettiin punaviiniä. Kaikkien illan vastoinkäymisten aiheuttama ketutus alkoi hiljalleen haihtua. Mutta hiukan oli ketutus-fiilis. Tiesin kyllä, että kun nukutaan yön yli, se haihtuu. Tuli vaan liian paljon yhdelle illalle tylsiä tapahtumia....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti