Lauantai 4.5.2013. Sibenik

Yöllä mä heräsin kuuntelemaan jotain ihan outoa yölaulajaa. Mietin, että mitä pitäisi pukea päälle ja miten pääsisin ilman kolinaa nauhoittamaan sen ääntä. Tuntui niin hankalalta, että päätin pysyä sängyssä. Päätin mielesssäni, että se on varmasti balkanin uunilintu ;) Lintu jäi harmittavasti tunnistamatta...


Aamusilla, kun ei vielä haluttu herätä, turkinkyyhky huhuili ihan lähellä ja kuuluvasti. Mihin ne muuten katoaa, kun ottaa kameran esiin ja menee pihalle???

Nousin kahville 9.30. Varjossa oli +18. Hemmetin kylmältä tuntui aamukahvit pihalla :(
Surffailtiin netissä. Nälän yllättäessä käytiin kaupassa: tuoretta, vielä lämmintä leipää puolikas ja muutama croissant marmeladilla. Ihan järjettömän herkullinen aamupala :) Meillä oli Lidlin kinkkua ja jugurttia. Hyvällä halulla vedettiin kunnon setti!

Pasi tutki Krka:n reittejä. Ollaan alustavasti sovittu, että ollaan tässä tiistaihin 7.5. asti. Tiistaille luvassa sadetta. Tämä on reissun kääntöpiste, eli tästä lähtee matka kohti kotia. Ollaan oltu reissussa 2 viikkoa ja 3 viikkoa lomaa vielä edessä. Jäädäänkö kuitenkin tähän pidemmäksi aikaa? Kelit on kohdillaan. Sähköä ja puhdasta vettä saa tontilta. Jätevedet hoituu samaten tontilla. Roskis ihan vieressä, eikä kemssan tyhjennyspaikkaankaan ole pitkä matka. Mitä, jos otettaisiin tää reissu oikeesti rantaloman kannalta ja jäätäis tähän pidemmäksikin aikaa? Niitä Saksan jokilaaksoja voi katsella toisella reissulla? Vaikeita kysymyksiä, mutta tällä hetkellä ollaan aika yksimielisiä, että jäädään tähän!!!!


Otettiin kiikarit ja kamera mukaan ja lähdettiin portista ulos. Tiklejä. Pääskysiä hakemassa savea pesän rakennukseen. Alueen ulkopuolella käännyttiin joen vartta oikeaan. Pasi huomasi yhdessä lätäkössä käärmeen! Mä olin just 10 minuuttia aiemmin ajatellut käärmeitä, sillä maasto alkoi muistuttaa Goan linturetkipaikkoja. En siis yllättynyt, vaan tyynesti kuvasin snakelin pitkällä putkella. Sitten kiireesti eteenpäin: seuraavassa lammikossa oli julmetun pitkä ja paksu köysi, joka näytti käärmeeltä. Se sai hiukka säpsähtämään. Tsekattiin rannat; ei kahlaajia missään. Äkkiä sillan yli Solariksen alueelle takakautta!





Oltiin Beach Club Palmassa klo 13.30. Johan se oli aika ottaa olut? Kämpillä oli kylmä lähtiessä, eikä tullut mieleen ottaa juotavaa mukaan. Puolen litran tuoppi maksaa täällä 18 kunaa eli noin 2,4€.








Kun päästiin kämpille, oli varjossa 21,8. Auringossa vaikka mitä. Sisällä vain 23,5. Hyvä paikka!!!
Meidän rupesi tekemään mieli keitettyä perunaa. Ollaan syöty yllin kyllin ranskalaisia! Iltapäivällä Pasi kävikin kaupasta hakemassa kaksi perunaa ja tomaatin. Meillä oli vielä Lidlistä ostettuja grillattavia, joiden kanssa tehtiin tomaattia ja esikeitettyä perunaa. Tuli hyvä sapuska, josta ei jäänyt just mitään hukkaan :) Jälkkäriksi Pasi oli ostanut jätskit.

Mä olin jo kotona varautunut hyttysiin. Yleensähän kaikki maailman hyttyset löytää herkullisen Kaijan. Tällä reissulla eka itikan purema tänne tuloiltana eli torstaina. Silloin nähtiinkin pari hyttystä, mutta sen jälkeen ei yhtään.... Onneksi :) Zetiritsiinit ja offit säästyy Suomen juhannuksen! Toivottavasti :)

Ruoan jälkeen Pasi kävi hakemassa uudet tunnukset nettiin, että päästiin seuraamaan Suomi-Slovakia-peli. Suomi voitti 2-0. Pelin jälkeen Pasi kävi pihalla ja ohikulkeva slovakki-porukka huomasi Leijona-paidan ja tuli Pasilta kyselemään, miten pelissä kävi. Mä kuuntelin tukka pystyssä täällä sisällä, että pitääkö ottaa nuija avuksi ja mennä pelastamaan Pasi. Slovakit kuitenkin hyväksyivät tappion ja onnittelivat Pasia Suomen voitosta :)

Suomalaisia ei olla tavattu Rostockin jälkeen kuin Krk:ssa lauantai-iltana 27/4. 3 autokuntaa oli liinkeellä. Yksi mies näki Tessun ja kävi moikkaamassa. Seuraavana aamuna törmättiin kävelyllä niiden leiriin. Pian huomattiinkin, että ajoivat jonossa pois.

Meillä oli tänään kilpailu tyyliin "selviytyjät Suomi/Kroatia": Pasi tyhjensi likavesisäiliötä ja mä täytin puhtaan veden säiliöä. Tulos: 6 täppää puhdasta vettä ja 0 täppää likavettä. Ilmeisesti tasapeli?

Kello on nyt 23.30. Pasi olevinaan katsoo nyrkkeilyä, mutta taitaa olla nukahtanut penkille? Nukkumaanmenoaika!!!!

2 kommenttia:

  1. Kiva, kiva kun jaksatte päivittää tätä blogia. Näitä on tosi kiva lueskella :D

    VastaaPoista
  2. Hei! Ollaan auto+vaunu yhdistelmällä lähdössä 31.päivä reissuun koiran ja lapsen kanssa. On ollut kiva lukea blogistanne kaikkia vinkkejä ja matkanteon eri käänteitä.
    -Jens

    VastaaPoista