Lauantai 18.5.2013 Triestestä Gardajärvelle

Näennäisen rauhallisen kämppärin alapuolella rannassa taitaakin olla teknodisko? Heräsin kahdelta, kun Pasi kävi vessassa. Pasi oli herännyt jumputukseen jo tuntia aiemmin ja kiukkuisena mietti, onko meillä mitään puhelinnumeroa, johon soittaa, että kämppärillä metelöidään. Kävi kuitenkin ulkona kuulostelemassa ja ilmeisesti jossain ihan lähellä, alhaalla on disco. Minäkin sitten makasin toista tuntia valveilla kuuntelemassa ääntä. Kolmen jälkeen alkoi hiljentyä. Pasi katsoi italialaisia ostoskanavia telkkarista. Olipahan siis kurja yö! On muuten kämppärin pitäjälle aika paska juttu, kun saat paikat raivattua ja huoltohommat rakennettua ja olet investoinut paljon rahaa ja sitten joku perustaa teknodiskon naapuriin. Eikö täällä Italiassa voisi pyytää apua vaikka mafialta?

Noustiin 7.30 aamukahveille ja valmistautumaan lähtöön. Nyt ei oltukaan levitettykään tavaraa ympäriinsä, eli aika helppo homma! Ennen yhdeksää oltiin hoidettu huoltohommat ja maksettu itsemme ulos. Tässä taitaa olla eka paikka, jossa maksettiin täsmälleen se ACSI-hinta alennuskaudelta. 16€ sähköllä.



Navigaattori alkoi oikutella.... Pasi hankki iPadiin Navigon-ohjelman ennen reissua ja siihen vielä lisäosan karavaanareille/kuorma-autoille. Sopivassa "salkussa" sen saa rahtikirjatelineeseen kiinni. Se on pelittänyt reissussa todella hyvin. Meillä on ollut hurjan hauskaa, kun ollaan kuunneltu sen tyypin ääntämystä. Onkohan se pahastunut naurusta, sillä eilen se näytti reitin, mutta piti suunsa supussa. Tänään se oli ihan pimeenä ja alkumatka menikin sokkona. Pitkästä aikaa sain ottaa karttakirjan syliin ihan tosi tarpeeseen. Navista huolimatta tykkään kyllä seurata kartastakin, että missä mennään!

Löydettiin kuitenkin A4-moottoritielle. Noustiin sinne kohdassa Trieste Pista33. Siitä sai nappia painamalla lipukkeen. Autoillen Euroopassa-kirjassa kerrotaan, että Italiassa on sekä avoimia että suljettuja moottoriteitä. Maksullisia. Aika sekava systeemi, jossa voi käydä vahinkoja. Niistä ei nyt sen enempää, sillä en ymmärtänyt lukemastani tekstistä juuri mitään ;)

Moottoritie töyssytti hiukan. Hurjasti oli viiniköynnöksiä tien varrella. Moottoritieltäkö italialaiset viinit saavat pikantin lisäaromin? Eilen illalla näyttivät paikallisessa tv:ssä, miten vettä on satanut niin, että jotkut kylät tulvivat. Tien varrella huomasi, että vettä on tosiaan tullut. Märkiä peltoja!









Laskettiin moottoritieltä alas Peschieraan puolilta päivin. Moottoritiemaksu Triestestä tänne oli 19,70€. Matkalla kämppärille oli Lidl. Nyt ensimmäistä kertaa Pasi jäi vahtimaan autoa. Ne ennakkoluulot Italiasta on sitkeässä? Mä kävin hakemassa lähinnä juotavaa, sillä kaikissa lihapakkauksissa oli kirkkaan oranssi ale-lappu; parasta ennen tänään tai olivat 700g settejä. Jauheliha oli ostoslistalla, mutta nekin vetivät viimeisiään ja taisivat olla sianlihaa kaikki. Ja liian isoja pakkauksia. Leikkeleitä, juustoa, leipää ja nakkeja sain sentään. Ja vessapaperia!



Pasilla alkaa käydä nikotiinipurkat vähiin. Ihan Lidlin lähellä oli apteekki, mutta se ehti mennä kiinni 12.30. En kyllä tiedä, tunnetaanko täällä Nicorettea? Euroopassa muuten tuntuu, että "aikuiset" naiset polttaisivat enemmän kuin miehet?



Meidän oli tarkoitus mennä Bella Italia-kämppärille. Respaan oli noin sadan ihmisen jono (lauantai, vaihtopäivä). Onneksi yksi henkilökuntaan kuuluva nuori mies tuli kertomaan, että kämppäri täynnä ja ohjasi meidät saman firman 4 tähden kämppärille 10km pohjoisempaan.
Pasi oli saanut navigaattorin toimimaan ja sitten etsittiinkin rauhallinen parkkis, jossa naputella uusi määränpää. On muuten aika varmaa, että näille kulmille ei ole varsinaisen sesongin aikana mitään asiaa, ellei ole varannut paikkaa etukäteen! Eikä kyllä muutenkaan huvittaisi lähteä reissuun samaan aikaan kuin kaikki kymmenet miljoonat keski-eurooppalaiset lomailevat ja reissaavat.







Löydettiin Camping Cisano & San Vito. Jonossa oli jo yksi tosi iso Dethleffs. "Golf-kärryllä" joku mies lähti esittelemään meille vapaita paikkoja. Valkattiin niukasta tarjonnasta sellainen, johon Tessun saa ajettua ja josta sen saa poiskin. Vaikka tänään on ollut lämmin, aurinkoinen keli, oli monet paikat märkiä ja mutaisia. Täällä Gardajärvellä onkin kuulemma satanut kaksi päivää.




Respassa oli puolen tunnin jonot. Saatiin kuitenkin lopulta 14.15 leiri pystyyn. Gardajärvi näkyy puskien takana alhaalla. Yksikään monista tv-kanavista ei näytä Suomen ja Ruotsin peliä. Netti olisi maksanut 4€/tunti, eikä sen toimivuudesta just tässä ole takuita. Pasi ottikin sitten 3G-yhteyden pelin osittaista seuraamista varten. Radio Novan nettiradio on ollut kullan arvoinen tällä reissulla lätkän seuraamisessa!

Pelin aikana käveltiin alas rantaan ja tsekattiin ravintola. Siellä on tietyt ajat, jolloin aamiaista/lounasta/päivällistä on tarjolla. Myöhästyttiin lounaasta, mutta saatiin sentään toastia/bruchettaa ja juomaa. Oli aika myöhäinen aamupala! Hintaa parille lämpimälle leivälle, isolle oluelle ja 2,5dl viiniä tuli 16€. Tippikäytännöt ei taaskaan ole tiedossa. Nyt en jättänyt mitään, sillä mulla oli tasaraha. Jos joudutaan huomenna käymään siellä syömässä, niin mietitään sitten uudestaan?





Kun päästiin takaisin kämpille, käytiin tsekkaamassa huoltorakennus, joka onkin nyt tosi lähellä. Pasi alkoi kuunnella pelin kolmatta erää ja mä painuin sänkyyn. Yölliset teknodiskot on liikaa tässä iässä! Kävin ihan kunnon unessa ja kuuden jälkeen illalla yritin alkaa herätellä itseäni. Olin laittanut hätävaraherätyksen klo 19, sillä Pasi valvoi viime yönä paljon pidempään kuin mä ja hiukan epäilytti, että pysyykö se hereillä! Oli kuitenkin virkkuna! Niin ja Ruotsi voitti 2-0. Ei siis tarvii seurata huomenna finaalia. Ja kuohuviininkin voi juoda ihan muuten vaan.

Sade alkoi päikkäreiden aikana. Onneksi oltiin suunniteltu sisällä, kaasulevyillä tehtävää ruokaa: Pasi loihti meille herkullisen kotiruoka-aterian: keitettyä perunaa ja nakkistroganoffia. Näkkileipää! Lidlin chileläistä cabernet savignonia. Eikös tällainen ateria sovi Gardajärven maisemiin?

Roskat kävin jo hoitamassa. Tällä kämppärillä, kuten eiliselläkään, ei ole lasin/metallin/muovin lajittelua. Kroatiassa olivat oikeesti jo aika pitkällä. Kotona ollaan totuttu lajittelemaan, mutta turhan harvalla suomalaisellakaan kämppärillä pääsee lajittelemaan jätteitä. Kuunneltiin just Suomen euroviisuedustaja. Seuraavaksi pitäisi lähteä tiskipaikalle. Nyt on sen verran sottainen paistinpannu, etten viitsi Tessun jätevesisäiliöön laskea kastikkeen jätteitä!

Tiskit hoidettu. Pasi toi muutaman kastelukannullisen puhdasta vettä säiliöön. Pärjätään huominen. Sade ropisee hiljalleen, ulkona +13 astetta. Säkylästä sain viestiä, että olis hetki sitten ollut vielä +17,2! Ilta meneekin tässä Euroviisuja kuunnellen mukavasti. Kaikki pakollinen hoidettu :)



Hirveän myöhään kesti Euroviisu-lähetys! Täällähän on kello tunnin vähemmän kuin Suomessa. Italian Marcon esityksen aikana täällä räpsähteli ilotulitusrakettien ääniä tai papatteja tai jotain. Ei sitten viitsitty katsoa lähetystä loppuun, sillä edes Ruotsi ei antanut säälipisteitä Suomelle, vaikka olivat niin tylysti voittaneet Suomen lätkässä. Mokomat!
Israelista sen sijaan tuli pisteitä; onkohan Pasin tytär Mira urakoinut???

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti