Sunnuntai 19.5.2013 Gardajärvi

Aamulla aloin heräillä sateen ropinaan ja mietteisiin, että kuka mahtaa tänä iltana mennä tekemään mun yövuoron. Onkohan se Juho? Aika vähän työasiat on painaneet mieltä. Muutaman kerran olen kelannut mielessäni, että työvuorolistat on naputettu juhannukseen asti suht valmiiksi, eli ihan ekaksi ei tarvitse niitä miettiä, vaan ihan normaalit työrutiinit edessä.

Nukuin pitkään. Pasi nousee aina aikaisemmin ja sitten mä saan levittäytyä koko sänkyyn ja venyttää kädet ja jalat ja niskan suoraksi. Mahtaa se laivan 80x200cm sänkykin tuntua isolta???
Hyvin osasin ajoittaa heräämisen: kun saatiin kahvimukit pihalle, alkoi taivas kirkastua ja aurinko paistaa!



Puolilta päivin lähdettiin kävelemään alas Garda-järven rantaan. Otin järkkärin ja lyhyen putken mukaan; maisemakuvat on otettu enimmäkseen iPhonella. Arvelin, että tää järvi saattaa olla kunnon kameran arvoinen maisemiltaan. Olihan siellä kaunista! Yksi käärmekin nähtiin kiven kolossa. Tai enhän mä sitä olisi edes huomannut, mutta Pasi on tarkkasilmäisempi!











Käveltiin rantaa melko pitkälle ja takaisin päin tullessa noustiin kadun puolelle. Käytiin syömässä toisessa tähän alueeseen kuuluvassa ravintolassa. Pasi otti Spagetti Bolognesen; pitäähän se testata Italiassa! Mä otin pizzaa. Olutta. Jälkkäriksi Tiramisu/jäätelö, Latte Macchiatot ja konjakit. Yhteensä hiukan alle 55€, mutta voi sanoa, että olivat hintansa arvoiset!
Meinasin käydä ravintolan vessassa, mutta se olikin "mallia bangladesh" eli reikä lattiassa. Joo, ei mulla enää ollutkaan kiire ;)




Sitten alkoikin taas uhkaavasti pilvistyä. Tultiin kämpille just sopivasti ensimmäisten pisaroiden ropistessa sulkemaan kattoluukku. Ruoan päälle väsyttikin ihanasti. Pasi nukahti saman tien, mutta mä en kuitenkaan saanut unen päästä kiinni. Tunnin pyörimisen jälkeen nousin kirjoittamaan tätä ja jätin Pasin unille. Sillä on taas huomenna ajopäivä.

Eilen ennen Suomen peliä mä juttelin, että miksei ne täällä jossain kuppilassa voisi näyttää peliä. Laittaisivat vaikka mainoksia sinne tänne, että peli näytetään paikassa se ja se. Nyt tuli kuulutukset, että lätkän finaali näytetään jossain. Paikasta en kyllä saanut selvää. Onneksi Pasi ei herännyt. Tosin tuskin sitäkään Ruotsin peli kiinnostaa. Ei itseasiassa edes tiedetä, kuka niillä on vastassa? Usa tai Sveitsi ehkä? Eikä nyt suoraan sanottuna Suomen pronssipelikään jaksa innostaa.... Nehän voi pahimmassa tapauksessa hävitä pronssin vaikka sille Sveitsille? Huhhuh!

Kello on kohta neljä. Annan Pasin nukkua viiteen, jos sillä riittää unta. Ainakin nyt kerkisin kirjoitella blogin ajan tasalle!

Aion jossain vaiheessa aikani kuluksi, ja toivottavasti myös hyödyksi jollekin toiselle kulkijalle, listata reissun aikana käydyt kämppärit. Näistä kahdesta Italian paikasta mainitsen jo nyt, että vastoin ennakkotietoja tuo uudenajan kolminapainen "karavaanaripistoke" on toiminut molemmissa. Mitään adapteria meillä ei edes ollut mukana. Ekalla kämppärillä 4A ja tällä 6A; riittää jääkaappiin ja telkkariin. Jos lämmitys lähtee epähuomiossa sähköllä päälle, se nassauttaa kyllä sulakkeen samantien. Nämä on automaattisulakkeita, eli ei tarvita sulakkeen vaihtajaa. Kännyköiden sun muiden lataus onnistuu myös. Kahvivesi on keitetty vedenkeittimen sijaan ihan suosiolla kattilassa kaasulevyllä.


Herättelin Pasin äärimmäistä varovaisuutta noudattaen viideltä; kaksi ja puoli tuntia päikkäreitä riittää, että jaksaa sitten yölläkin nukkua? Pasi otti nopean 3G-yhteyden; Suomi oli tappiolla jenkeille 0-2. Erehdyin mainitsemaan kuulutuksista ja sehän tiesi kävelyä tsekkaamaan kaikki alueen paikat, että näkyykö se lätkän finaali. Henkilökunta ei tiennyt mitään koko jutusta. Kierreltiin ympäriinsä ja törmättiin vaasalaiseen pariskuntaan, Anneen ja Harriin. Kiva taas tavata suomalaisia. Ovat tällä alueella jo seitsemättä kertaa. Ovat ekan kerran käyneet Garda-järvellä teltan kanssa 1985. Sovittiin, että lähdetään jatkamaan jutustelua läheiselle piazzalle jäätelöbaariin, josta saa jätskin lisäksi pientä purtavaa ja juotavaa. Tuntevat paikan niin hyvin, että luotan 100%, että paikka on mukava :)




Ajatusvirhe?

Taas tuli pieni sadekuuro. Kello on pian 19. Vaihdettiin pitkää lahjetta, sillä ulkona on vain 14,4 astetta plussaa! Kohta lähdetään liikkeelle.

Ilta venähtikin aika myöhäiseksi hyvässä seurassa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti