Keskiviikko 8.5.2013 Sibenikista Krka:han

Oli hyvä yö. Otin eilen Buracapsin, kun niska on oikutellut. Joko se auttoi tai sitten tyyny oli hyvin (tai sitten nettiyhteyden pätkimisen takia ei ollut tullut istuttua hullussa asennossa?) En tiedä, mutta aamulla herätessä pöyhin tyynyn vain kevyesti, enkä muuttanut sen asentoa. Mulla on sen toisen reunan alla sellainen lentokoneessa käytettävä paksu, pehmoinen niskatuki, jolla saan hiukan lisää tukea. Niskan kanssa ollut ongelmia pidempään; otin hätäharaksi niskatyynyn reissuun mukaan,

Ysiltä nousin. Avasin kattoluukun. Otin kupin kahvia ja lähdin pihalle. Sade alkoi saman tien. Eilinen meni ihan ok, mutta ajatus toisesta päivästä sadetta pitäen ja noppaa heittäen himmensi aika lailla. Nettikään ei tietenkään toiminut, että olisi päässyt katsomaan keliennusteita. Pasi sen sai kakaistua ilmoille ekana: jatketaanko matkaa Krka:n kulmille? Päätös oli yksimielinen.

Alettiin hiljalleen laittaa leiriä lähtökuntoon. Siinä samalla juteltiin muiden suomalaisten kanssa ja seurattiin, miten naapurin suomalaiset pääsivät ahtaasta paikasta pois. Mieluummin menee ruusupuskat (no, en tiedä, mitä istutuksia) kuin auton etukatos. Isolla autolla olis tosi hankalaa löytää hyvää paikkaa istutuksilla rajattujen tonttien ja puiden puitteissa. Puut tuo toivottua varjoa, mutta ovat aika hankalissa paikoissa. Naapurin sveitsiläisten vaunu vedettiin viiteen pekkaan ylös puun takaa, että saivat sen koukkuun. Eikä se meidän Tessukaan ihan hurrrjan notkeasti oman puunsa takaa suostunut kömpimään esiin! ;)

Kuusi yötä aika täydellisellä 4 tähden Solaris-kämppärillä (sis. yhden vrk maksullisen netin 50kn ja parin pyykkikoneellisen poletit 80kn) maksoi 949 kunaa ~ 126€. Ei paha hinta, sillä tää Kroatia ei kuitenkaan ole mikään halpa maa. Joka päivältä oli mennyt melkein 1€/nokka kaupungin turisiveroa. Jos tuon netin ja pyykkipoletit vähentää, tulee vuorokausihinnaksi ~18,2€. Se ei tosiaankaan ole paha tämän tasoisella kämppärillä. Esitin sekä ACSIn että ICC-kortit tullessa, sillä Acsin tarrakin oli ovessa. Icc:llä sai kai 5% alennuksen. Portilla, joka on ihan respan edessä, vaativat nähdä kuitin, että päästiin ajamaan ulos. Suomen kämppäreillä on isompi luottamus? Näilläkin oli panttina mun ICC-kortti ja Pasin passi.






Käytiin Lidlissä täydentämässä varastoja ja suunnattiin kohti Krka:ta ja Camp Marinaa. Kuskilla olikin "rankka" päivä: 20km ajoa. Loppujen lopuksi tää työnjako: toinen ajaa ja toinen tyhjää kemssan, ei välttämättä menekään ihan tasan? Kemssa tyhjennetään päivittäin. Nyt edellinen ajo oli torstaina 2.5.. Ja tänään pikkupätkä, alle puolet normaalista töihin menomatkasta. Just!
Tästä tulikin mieleen, että kämppäreillä näkee useammin miehiä tiskaamassa. Meillä taas Pasi kokkaa ja mä tiskaan.

Oltiin Camp Marinassa noin klo 12.30. Marina itse tuli heti portilla vastaan ja kovasti siinä keskusteltiin käsillä ja ilmeillä ja ties millä kielellä. Valittiin paikka ja mä kävin hoitamassa muodollisuudet. Marina otti passeista tiedot ylös, mutta mitään dokumenttia ei jäänyt pantiksi.




Leiri pystyyn ja patonkia yhdistetyksi aamupalaksi/lounaaksi. Sitten käytiin päärakennuksen pienessä baarissa ottamassa oluet. 2x0,5litraa paikallista olutta 24 kunaa eli 3,2€. Eli ei ole kallista? Saatiin nettitunnukset. Nopsa nettiyhteys ei toimi Tessussa sisällä, mutta pihalla kyllä.

Tässä tuntuu olevan kivasti lintuja. Muutamakin harjalintu uputtaa ja käki kukkuu. Lisäksi täällä on kuuden linnun parvi valkoisia puluja. Kyyhkyjä siis ;) Ja taisi tuosta lentää yli 3 mehiläissyöjääkin?



Meidän on jo muutaman päivän tehnyt mieli paprika-lihapataa. Nyt meillä oli ainekset. Tehtiin se possusta. Pasi paistoi ensin lihat pannulla. Sitten suippopaprikakuutiot ja valkosipulit ja mausteet: paprikajauhetta, grillimaustetta, vahvaa chiliä ja mustapippuria. Sen jälkeen kaikki kattilaan ja pari lihaliemikuutiota perään. Annettiin hautua ja lisättiin lopuksi pienet perunat kypsymään sinne sekaan. Siitä tuli niin hyvää, että söin loput liemetkin lusikalla. Olin kyllä kuvitellut, että siitä jäisi seuraavallekin päivälle, sillä lihaa oli 400g. Ihan reissun parhaita ruokia!
Täällä Kroatiassa noi kämppäreiden ravintoloiden ruoat on aika mitäänsanomattomia. Mausteita voisivat käyttää reippaammin!






Kun Pasi teki ruoan, mä hoidin tiskit. Viereisellä tiskipaikalla joku rouva pesi pyykkiä. Mulle tuli mieleen Marjaleenan kertomus hollantilaisesta ladystä, joka oli Rovaniemen kämppärillä pessyt miehensä kalsareita tiskialtaassa ;)



Illalla oli Suomen peli. Viritettiin pyykkinarulle Leijona-paita! Eikä otettu sitä pois, vaikka Suomi hävisi Usalle 4-1. Pelin jälkeen mentiin baariin katsomaan, mikä mekastus sieltä kuuluu. 3 saksalaista eläkepariskuntaa, jotka ovat jo 10 vuotena käyneet täällä. Olivat aika hämmästyneitä kuullessaan, miten pitkiä lomia Suomessa on. Siinä vierähti lähelle puolta yötä. Onneksi oli lyhyt matka kämpille nukkumaan!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti