Tiistai 14.5.2013 Zadar

Täällä on ollut ilmeisesti aika kylmä yö: kun Pasi nousi seitsemältä, oli mittarissa ollut vain +11. Mä nukuin ilmeisesti liian pitkään, sillä Pasi oli ehtinyt tuhlata ilmaisesta nettiajasta jo puolet, eli tunnin. Päivä maksaisi 13,33€, mikä on kyllä aika paljon. Mietittiin, että pitäisikö se maksaa, että pääsisi illalla seuraamaan Suomen ja Latvian peliä, mutta todettiin, että saadaan kyllä tulokset selville halvemmallakin!

Yhdeksältäkään ei ollut vielä kuin +15 varjossa. Aurinko paistaa pilvettömältä taivaalta. Tänään voisi olla sellainen päivä, että menisi tuonne allasalueelle viettämään iltapäivää, kun se kerran kuuluu hintaan. Mä olin hölmö, kun en tajunnut ottaa kotoa erikseen pyyhkeitä rantaan/ altaalle. Niitä kun on vähintäänkin 30kpl kertynyt...

Päivitin blogin ja otin kuvakaappaukset Zadarin, Triesten, Gardajärven, Isny im Allgäun ja Rostockin 10 päivän sääennusteista. Kallisarvoisen nettiajan säästöä!
Meillä kävi mielessä, että jos ajettaisiinkin Tessu laivaan ja helposti Italian Anconaan? Zadarista ei ilmeisesti näin ison auton kanssa pääse, eli pitäisi ajaa etelään Splitiin ja siitä maksaa melkein 400€ ja viettää yö laivalla. Liian kallista. Jos tästä ihan läheltä olisikin päässyt päivävuorolla ja halvemmalla, asiaa olisi voinut harkita!

Jätehuolto toimii


Käytiin respassa siirtämässä lähtöpäivä torstaiksi. Tässä on nyt kuitenkin selkeästi paremmat kelit, kuin tuolla hiukan pohjoisemmassa. Mitä suotta lähteä ehdontahdoin palelemaan sateeseen? Sitä saa varmaan kesällä tehdä ihan kotonakin? Heh!
Isny im Allgäu pidetään ohjelmassa, oli keli mikä hyvänsä. Kun oltiin syksyllä ekaa kertaa Tessulla liikkeellä, löydettiin kaapista tarra, jossa oli joku moskeijan silhuetti ja tuo nimi. Ihmeteltiin, sillä Tessun matkamittarin mukaan oli vaikea uskoa, että sillä olisi ehditty käydä jossain muslimimaassa. Eikun guuglaamaan ja Pasi jo melkein kerkisi arvatakin, että Dethleffsin tehtaat olisivat siellä. Ollaan "luvattu" viedä Tessu katsomaan kotiseutuaan ;) Tessu osaa varmasti arvostaa sitä....

Supermarketista haettiin täydennystä. Ja ne pahuksen rantapyyhkeet. Oikein ärhäkät turistipyyhkeet, joilla ei kotona tee mitään. Turistihinnatkin; 14€/kpl. Kääk!

Aamupalaksi olikin sitten herkulliset, tuoreet munkit! Ja lisää kahvia. Vanha vedenkeitin on alkanut pitää outoa ääntä. Toivottavasti kestää kotiin asti. Ja mielellään vielä vuosia. On ollut tosi hyvä matkakäytössä, sillä vaikka se on iso, se ei paina just mitään.



Nyt mä olen muuten alkanut tajuta korkillisten maito- ja mehutölkkien hyvät puolet. Tähän asti se on tarkoittanut mulle samaa kuin oikutteleva korkkikone, jonka takia ilta venyy. Mutta liikkuvassa jääkaapissa noi onkin hyvä juttu. Lisäksi, kun litran maitopurkista riittää moneksi päiväksi kahvimaitoa, on kiva, että sen saa tiiviisti kiinni. Insinöörit on sittenkin olleet fiksuja???

Yhden aikaan oltiin käännetty Tessun kaapit ylösalaisin, kun etsittiin mun loogiseen paikkaan sijoittamaa aurinkovoidetuubia. Lopulta se löytyi muiden kamojen takaa siitä kaapista, josta aloitin etsinnät. Yllättävän hyvin noinkin pieniin tiloihin hukkuu tavarat! Sitten sinne allasalueelle! Aurinkotuolit oli kovat ja epämukavat, eikä aikakaan meinannut oikein kulua. Mä en tajua ihmisiä, jotka jaksaa paahtaa itseään aamusta iltaan!!! Taas löytyi yksi hyvä puoli sesongin ulkopuolella reissaamisesta: kesäaikaan aurinkotuoli maksaisi 20kn; samaten aurinkovarjo. Patjasta sitten vielä vitonen lisää. Patjoja ei nyt ollutkaan näkyvillä, mutta tuolin sai ilmaiseksi. Kukaan ei myöskään tsekannut lupalappuja.




Uima-allas on mahtava. Hiukan vastavirtaa. Silloin tällöin poretta. Lämmintä vettä. Olihan se kiva käydä kerran reissun aikana uimassakin....




Tavattiin kankaanpääläinen karavaanaripariskunta pienen poikansa kanssa. Oli mukava pitkästä aikaa puhua suomea muidenkin kuin Pasin kanssa! Osuttiin syömään samaan aikaan. Pitkällä reissulla ovat hekin. Hiukan mä hätkähdin, kun perheen isäntä kysyi, että kirjoitanko mä blogia. On Kroatia-juttuja guuglatessaan törmännyt. Huh! Mähän voin joutua vastuuseen höpinöistäni!


Ruoan ja oluen jälkeen se kova, epämukava aurinkotuoli tuntuikin ihan taivaallisen hyvältä. Allasalue on rakennettu hiukan korkeammalle ja siellä kävi mukava tuulenvire. Oli ihan siinä ja siinä, ettei nukahdettu. Viiden aikaan Pasi totesi, että nyt ylös ja kämpille. Sitä hartaasti etsittyä rasvaa ei viitsitty lotrata. Pasin nenä onkin aikas tulipunainen ja kuuma nyt vielä muutaman tunnin jälkeen. Nasse-setä ;)

Kemssa, suihku. Olokin piristyi, kun sai pakolliset kuviot hoidettua. Auringon painuttua puiden taa Pasi veti taas Tainan kutomat villasukat jalkaan Crocksien kanssa. Jos siitä tulee joku hitti, niin tiedätte, kenen ansiosta ;)



Käenpiika piiskutti jossain ihan lähellä, kun oltiin tultu altaalta. Tällä alueella on kyllä kivasti lintuja! Ollaan oltu hiukan "tuhmia" ja ripoteltu leipämuruja tontille. Pasi kyllä totesi eilen tiukasti kerjääville peipoille, että leipä ei ole peippojen ruokaa. Mutta tietty se heltyi. Just nyt mustarastas napsii murusia eikä juuri pelkää!
Illan suunnitelmat auki, että mitä syödään ja tehdäänkö itse jne. Päivän spagettiannos oli aika iso. En saanut puoliakaan syötyä, mutta napsin kyllä isot, herkulliset katkaravut asiitä....


Tultiin illan tullen sisälle lämpimään. Pasi avasi telkkarin ja heitti vitsinä, että katsotaan, tulisiko jostain musiikkia, euroviisuja. Mehän ollaan vitsailtu, että paikallinen musiikki radiosta on kuin kuuntelisi Euroviisuja nonstoppina. Kuinka ollakaan, sieltähän oli just alkamassa Euroviisujen karsinta! Kumpi meistä onkaan se noita-akka, joka osaa ennustaa?

Kroatian edustaja


Ennen viisuja käytiin nopsaan netissä. Suomi-Latvia oli just puolivälissä ja Granlund teki 2-1 maalin. Säästettiin loppu nettiaika tulosten katsomiseen.


Viisujen aikana grillattiin makkaraa iltaruoaksi. Hiukan erilainen ateria kuin eilen?
Nyt mä päästän Pasin katsomaan Suomen pelin lopputuloksen ja päivittämään tämän. Kello on yli 23. Varmaan kohta nukkumaan! Hyvää yötä!

1 kommentti:

  1. Uutisia kotipuolesta. Lautasliinakauppa suljettu lopullisesti. Erätukussa shortsihameet tarjouksessa. Terveisin Elina!

    VastaaPoista