Keskiviikko 22.5.2013 Naumburg

Noustiin 9.30 laittamaan kahvia ja kuuntelemaan, kun vihertikka huutaa käkätti pihalla.
+7 astetta, pilvistä. Vettä on satanut yöllä ihan reippaasti, mutta aamusta kuivempaa keliä. Tuuli on turhankin kovaa.

Tupakalla istuessa hätkähdin, kun ylärinteestä pilkisti aasin pää... Sitten toinen. Kohta tuli kolmaskin esille. Kaksi niistä hiippaili meidän leirin poikki. En tiedä, ovatko tarkoituksella vapaana ja hoitamassa nurmikkoa vai karanneet jostakin?




Ollaan lähinnä tapettu aikaa. Kotiin lähtö on jo niin lähellä, että mieluiten sinne menisi nyt heti. Finnlinesin sivuilta huomasin, että lähtöselvitys alkaa jo puolilta öin perjantaina vaikka laiva lähtee vasta 05.30. Voikun sinne paattiin pääsisi ajamaan suht heti ja saisi hytin ja pääsisi nukkumaan, ettei tarvisi valvoa aamuun asti. Silloin menee unirytmit sekaisin ja perjantai ihan hukkaan.

Kaivoin talvitakin takaboksista. Samalla kassit, joihin pakataan laivalla tarvittavat kamat. Talvitakki on itseasiassa ollut tänään ihan kova juttu :)
Päivän lintutarjonnassa mustaleppälintu, vihertikka, josta Pasi sai kuvatkin, hemppo ja ilmeisesti isohaarahaukka. Pyrstö oli syvälovinen ja päältä punaruskea. Tiklejä, varpusia, räksiä, kottaraisia jne.

Ollaan selvitty lähes viisi viikkoa ahtaissa tiloissa ja tien päällä ilman riitoja. Oikeastaan aika yllättävää? Kai me täällä maailmalla saadaan turvaa toisistamme? Pasia tarvitaan kuskiksi ja mua hoitamaan puhuminen vierailla kielillä.

Hoidettiin päivittäiset huoltorutiinit. Tuuli paukutti katosta niin ärsyttävästi, että purettiin se kokonaan pois. Matto, pöytä, tuoli pakattiin jo pois. Yhden tupakkatuolin jätin. Kyllä koko ajan pyörii mielessä, että mitä voisi tehdä valmiiksi kotimatkaa varten. Mä tietty mieluiten pakkaisin jo kaikki vaatteetkin; tummat toiseen ja vaaleat toiseen Ikean kassiin, taskut tyhjennettynä ja vetskarit kiinni, että saisin pyykkiruljanssin kotona nopeasti käyntiin. Mutta se on nyt hiukan liioittelua....

Ajankuluksi käveltiin läheiseen Edekan kauppaan. Löydettiin kevyt, litran vedenkeitin. 9€. Vanha alkaa tosiaan kuulostaa oudolta ja sen kierukoista tuli yksi aamu hurjasti sakkaa.
Grilliä ei viitsitä enää sotkea. Kelikään ei ole oikein houkutteleva. Nostettiin eilen ostetut grilliherkut pakastimeen; grillataan sitten kotona. Pasi keitteli nakkeja ja makkaraa. Söihän niitä nälkäänsä ;)


Alkoihan se aurinkokin paistaa, kun grillilihat oli saatu jäätymisen alkuun. Leipää, leikkeleitä, juustoa ja kolme munaa löytyy. Jos tulee nälkä, loihditaan niistä jotain. Tai kävellään hotellille syömään. Mä niiden saksankielisestä ruokalistasta tajusin vasta kalan tilattuani, että niillä olisi ollut parsaruokiakin. Parsa ja hollandaise-kastike olisi maistunut...

Kello on kohta kahdeksan. Aika tuskastuttavan tylsä päivä; tunti kerrallaan odotettu ajan kulumista. Ehkä olis kuitenkin ollut fiksumpi tänään ajaa lähemmäs Rostockia, mutta toisaalta paikka on kiva, eikä nyt tarvinnut purkaa ja taas pystyttää leiriä. Aikaahan meillä on huomennakin reilusti. Lähtöselvitys päättyy vasta 04.30 perjantai-aamuna.

Pasi keräsi jo laivalla tarvitsemansa vaatteet. Kuten esimerkiksi uikkarit. Ajan kuluksi voi vaikka saunoa ja lämmitellä porealtaassa. Mä taidan kiivetä sänkyyn ja kerätä omat kamani saman tien. Onpahan jotakin edes tehty valmiiksi! Jätevesisäiliössäkin olisi tiskivettä. Sitä voisi kantaa viemäriin.
Melkein jokaisella kämppärillä, missä ollaan reissussa käyty, on oman tontin kulmilla 2-6 paikalle yhteinen puhtaan veden tulo ja viemäri likaiselle vedelle. Se onkin tosi hyvä, ettei tarvitse kantaa vettä kastelukannulla mistään matkojen päästä. Eikä tarvitse purkaa leiriä, että ajaisi ajokaivolle.

Jännästi aurinko saa mielenkin piristymään! Pitäiskö kuitenkin viimeisen kämppäri-illan kunniaksi taapertaa kylille syömään? Pitkät kalsaritkin on valmiina retkihousujen alla. Ja talvitakki otettu tosiaan uudestaan käyttöön. Miten ihmeessä puoliksi pidettyjen kaapissa on sortseja ja hihattomia paitoja?


Kun Pasi luki mun tän päivän blogi-mietteet parsasta ja hollandaise-kastikkeesta, niin hetihän se oli valmiina lähtöön. Just ennen lomaa ostetut housut olivat jännästi mahan kohdalta kutistuneet. Joku kevyt parsa-ateria olisi ollut paikallaan. Pasi totesi kylille kävellessä, että mitään schnitzeliä hän ei enää syö....
Hotellin ravintola olikin tänään kiinni. Eikun opastaulusta katsomaan ja löydettiinkin joku Gasthause, Alte Ziegelei, johon käveltiin kysymään, saako sieltä jotakin syötävää. Niillä oli kyllä ihan kattava ruokalista, mutta just nyt tarjolla vain 5 erilaista schnitzeliä. Uuh!
Hyvät ja isot annokset. Pieni tuoppi olutta siihen kyytipojaksi. 22€.




Tultiin kämpille just puoli minuuttia ennen sateen alkua. Ulkona noin +7 astetta ja edelleen melko kylmä viima.
Huomisesta on tulossa pitkä päivä. Nyt väsyttääkin aika sopivasti. Jos keräisi ne laivalla tarvittavat vaatteet kassiin ja kävisi nukkumaan? Tuntuu aika hyvältä ajatukselta :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti