Torstai 16.5.2013 Zadar

Tälle päivälle oli luvassa sadetta. Herättiin ensimmäisen kerran ennen kahdeksaa; pilvistä ja lämmintä. +18,4. Sängyssä oli mukava kuunnella, kun sade alkoi ropista kattoon. Pienikin sade kuulostaa autossa kovemmalta kuin se onkaan! Sade sai lämpötilan putoamaan kolmisen astetta.

Juotiin aamukahvit ulkona katoksen alla. Leirintäalue vaikuttaa tosi hiljaiselta, kun ihmiset hoitavat vain pakolliset askareet, eikä rantaan ja altaalle menevää liikennettä ole ollenkaan. Ei meilläkään ole kiire mihinkään. Ollaan varattu tälle päivälle sisällä tehtävää ruokaa. Nyt vaan ollaan ja kuunnellaan sadetta.

Pasi pelaili iPadilla ja mä huokailin tylsistyneenä. Selasin lintukirjaa ja ACSIn leirintäalueoppaita. Ja karttaa. Mulla on nyt kuitenkin sellainen olo, että olisin valmis jatkamman matkaa ennen maanantaita, mutta odottelen, että Pasi keksisi sen omana ideanaan ;)

Otettiin muutama korttipeli. Maijaa, Tikkiä. Casinoa. Ihan kivasti kortti kääntyi! Yhdistetyksi aamupalaksi ja lounaaksi kasa voileipiä ja kahvia. Hyvin toimi yhdistelmä majoneesi-Oltermannin sulatejuusto kinkun kanssa.

Kello on pian kolme. Hetken jo näytti, että ilma kirkastuu, mutta ei. Suoraan sanottuna aika tylsää!
Naapurin itävaltalaiset, joiden ahtaasta parkkeeraamisesta kirjoittelin yhtenä päivänä, lähtivät johonkin reissuun. Käytin tilaisuuden hyväkseni, ja kuvasin niiden "turvavälin", jota ei enää ole ollenkaan. Aamun sateessa vetivät toiseenkin autoon katoksen ja nyt niillä on suojaisa sisäpiha, sillä katokset ovat hiukan päällekkäin. Miten mahtaisi mennä Suomessa läpi? Siellähän on turvaväli autojen/vaunujen välillä 4 metriä ja katoksesta naapuriin noin 2 metriä. Huhun mukaan turvavälejä oltaisiin tiukentamassa 8 metriin?



Kävin aikani kuluksi kännykästä kuvia läpi. Niitä jäi edelleen 1148, vaikka poistin huonoimpia. Heh! Päälle Pasin kuvat ja järkkärillä otetut; on tosiaan materiaalia kuvakirjaan.

Klo 16.45. Edelleen sataa. Kohta on alkamassa Suomi-Slovakia-peli. Pasi mietti, voisiko käydä koputtelemassa naapuruston satelliittilautasella varustettujen vaunujen ovia. Peli tulisi meinaan ihan ilmaiskanavalta. Lupasin käydä google-kääntäjässä ja kirjoittaa Pasille mukaan lapun: "Hei! Olen sokea ja kuuro. En yritä myydä teille mitään, enkä ole rahaa vailla, mutta saisinko tulla katsomaan Saksan Sport1-kanavalta jääkiekkopelin?"

Kemssan merkkivalon syttyminen nopeutti ratkaisua, että koska lähden tyhjentämään sen. Pienessä sateessa puoli kilometriä käppäilyä crocksit vettä haukaten. Ääh, miten ihanaa olla karavaanari...
Tiklit eivät sateesta masennu, vaan kävivät lätäkössä kylpemässä. Tosin yksi niistä tuntui keskittyvän toisten ajamiseen pois. Eivät heittäydy samalla innolla veteen pärskimään kuin vaikka peipot, mutta ainakin mahan alusta tuli putsattua.


Pasi seuraa pelin ekaa erää. Suomi johtaa 3-0. Hyvä Kontiola!
Illan ruokasuunnitelmat auki. Meillä on jääkaapissa sunnuntaina ostettua Lidlin broileria.... Mutta kun jääkaapin lämpötila pääsi nousemaan hetkeksi reiluun +8-asteeseen, mua tietty hiukan epäilyttää koko otus :(
Eli voi olla, että eilisen tilipäivän kunniaksi (mulle siis maksetaan palkkaa lorvimisesta tänne etelän maille!!!) kutsun Pasin illallistreffeille johonkin alueen ravintoloista. Oikeasti ihan turha Pasin nähdä vaivaa ruoanlaitossa, kun mulla on jo ennakkoon asenne, että Mustapekka-kerman kanssa tehty broileri vilisee salmonelloosia ja vaikka mitä pöppiäistä....


Tuossa ruokahommassa on nyt pieni aikataulutus-ongelma: ensin Suomen peli ja sitten Euroviisujen toinen karsinta! Suomi on mukana tän illan viisuissa...
Lätkän toinen erä oli selostajan sanoin painajaiserä. Slovakia tasoitti 3-2. Tarjosin jo Pasille buranaa päänsärkyyn ja magnesiumia vahvistamaan sydäntä. Ei huolinut kumpaakaan. Toisella erätauolla Pasi otti kukkarepun ja lähti kauppaan hakemaan pullon olutta. Täällähän ne pullot on kaksilitraisia ;)

Peli on ihan kauheaa kuunneltavaa. Tilanne 4-3. 3.30 jäljellä aikaa. Nälkäkin jo olisi. Huuuh, Suomi voitti! Jännitys kesti loppuun asti!

Pelin jälkeen kiirehdittiin syömään. Aikataulullisista syistä mä valkkasin sen hiljaisemman a la carte-ravintolan. Ajattelin, että vähemmän asiakkaita tarkoittaa nopeampaa ruokailua. Valitettavasti se taitaa tarkoittaa myös huonompaa ruokaa? Pasi on puoliraa'an naudanlihan syöjä. Nyt kuitenkin jouduttiin lähettämään Pasin juustolla ja kinkulla täytetty Rumpateak keittiöön jatkokypsennykseen. Mun jättikatkis-varras sen sijaan oli hyvää. Oli vaan sottainen homma kuoria ne. Perunatkin kerkisi jäähtyä. Mutta nyt osaa kyllä nauttia hiukan kylmemmistäkin keitetyistä perunoista! Mä otin kuvia ruoista, niin kuin mulla on tapana, mutta tällä kertaa höpistiin suomeksi Michelin-tähdistä. Antaa niiden kuvitella, että ollaan joitain ruoka-kriitikoita. Jälkkäri-letut ja jätski oli hyvää, mutta macchiatosta tuli suu täyteen kahvinpuruja. Ja Pasin mielestä niiden Martell wsop ei ole Martellia nähnytkään. Pasille olut ja mulle valkkari. Loppusumma 48,24€. Ei jätetty tippiä.




Kerittiin kämpille just ennen Euroviisujen alkua. Tähän onkin hyvä päättää lähetys tältä illalta. Pidetään peukkuja Suomen edustajalle, joka esiintyy viidentenä. Käynkin katsomassa, olisiko nettiaikaa vielä tän päivittämiseen! Mukavaa illan jatkoa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti